13/06/2019 13/06/2019 Συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγη ώρα ο Ρουμάνος κακοποιός, που τα ξημερώματα της Πέμπτης είχε αφαιρέσει τα τάματα από τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Πορταϊτισσας της Ι.Μ. Ιβήρων. Τον κακοποιό συνέλαβε η Ελληνική αστυνομία μετά από εκτεταμένες πολύωρες έρευνες λίγο μετά τις εννέα και μισή το βράδυ στην περιοχή της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος....
13 Ιουνίου, 2019 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2019 - 22:23

Συνελήφθη στην περιοχή της Μονής Ξενοφώντος ο Ρουμάνος κακοποιός

Διαδώστε:
Συνελήφθη στην περιοχή της Μονής Ξενοφώντος ο Ρουμάνος κακοποιός

Συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγη ώρα ο Ρουμάνος κακοποιός, που τα ξημερώματα της Πέμπτης είχε αφαιρέσει τα τάματα από τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Πορταϊτισσας της Ι.Μ. Ιβήρων. Τον κακοποιό συνέλαβε η Ελληνική αστυνομία μετά από εκτεταμένες πολύωρες έρευνες λίγο μετά τις εννέα και μισή το βράδυ στην περιοχή της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι Ελικόπτερο της αστυνομίας , 21 αστυνομικοί και εκπαδευμέα σκυλιά πήραν μέρος στην επιχείρηση σε χαράδρα κοντινής απόστασης από την Ιερά Μονή Ιβήρων για να εντοπιστεί ο δράστης που έκλεψε τα τάματα της Εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτισσας από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Ο Ρουμάνος κακοποιός είχε προετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ το πανούργο σχέδιό του, αφού αφαίρεσε (σ.σ. χθες το βράδυ) το λουκέτο της Πορτάρας της Ιεράς Μονής. Οι μοναχοί όμως αντιλήφθηκαν μετά από λίγη ώρα ότι το λουκέτο έλειπε και απευθύνθηκαν στον Ηγούμενο Αρχιμ. Ναθαναήλ, ο οποίος τους είπε να τοποθετήσουν κάποιο άλλο όπως και έγινε.

Το πρωί μόλις είδε ο Ρουμάνος κακοποιός ότι υπήρχε άλλο λουκέτο, έσπασε το τζάμι και κατέστρεψε το «πλέγμα» ασφαλείας του παραθύρου, εισέβαλε στο παρεκκλήσιο και αφαίρεσε τα τάματα από τη θαυματουργή εικόνα. Όμως το πανούργο σχέδιό του είχε ένα κενό σημείο, αφού τον πρόδωσαν οι πατημασιές του που άφησαν ίχνη, αλλά και ο θόρυβος από το ειδικό κοπίδι που χρησιμοποίησε για να αφαιρέσει το χρυσό από τα τάματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων