07/05/2021 07/05/2021 Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον Χρήστο Στυλιανίδη, που ανέλαβε καθήκοντα Ειδικού Απεσταλμένου για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας των πεποιθήσεων εκτός της ΕΕ. «Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον διορισμό σας από το Κολέγιο των...
07 Μαΐου, 2021 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2021 - 16:17

Συνεργασία για την προστασία των χριστιανών της Μ. Ανατολής

Διαδώστε:
Συνεργασία για την προστασία των χριστιανών της Μ. Ανατολής

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον Χρήστο Στυλιανίδη, που ανέλαβε καθήκοντα Ειδικού Απεσταλμένου για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας των πεποιθήσεων εκτός της ΕΕ.

«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον διορισμό σας από το Κολέγιο των Επιτρόπων στη κρίσιμη θέση του Ειδικού Απεσταλμένου για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας των πεποιθήσεων εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», έγραψε ο κ. Χαρακόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ συγχαίρει, εκ μέρους του διεθνούς θεσμού, τον πρώην Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων και του εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντά.

«Όπως και ο ίδιος γνωρίζετε, η ΔΣΟ έχει ως σήμερα επιδείξει συνέπεια στο πεδίο της υπεράσπισης των θρησκευτικών ελευθεριών, ιδιαιτέρως για τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι έχουν υποστεί ανηλεείς διώξεις λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Ο κίνδυνος της εξάλειψης του χριστιανικού στοιχείου από χώρες που από αιώνων βρίσκονται εκεί θα πρέπει να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς, ώστε να προωθηθεί και να εμπεδωθεί μια ατμόσφαιρα θρησκευτικής ελευθερίας και ειρηνικής συμβίωσης όλων των θρησκευτικών ομάδων και εκεί, όπως και παντού στον κόσμο. Άλλωστε, είχατε και ο ίδιος τη δυνατότητα να διαπιστώσετε την υφιστάμενη κατάσταση, όπως και τις δικές μας πρωτοβουλίες, συμμετέχοντας -ως Επίτροπος τότε της ΕΕ- στο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε η ΔΣΟ στη Βηρυτό τον Απρίλιο 2018, με θέμα: “Ενότητα στην πολυμορφία και βασικές αρχές ελευθερίας για τους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στην Μέση ΑνατολήΣτο πλαίσιο αυτό ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε προς όφελος της ειρήνης και της ελευθερίας», αναφέρει το μήνυμα του κ. Χαρακόπουλου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων