05/08/2022 05/08/2022 Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), σε συνεργασία με το Michigan Interfaith Power & Light της Αμερικής, άρχισε μία νέα προσπάθεια για αντιστάθμιση των εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) που παράγονται από τις πτήσεις των Συνέδρων από όλο τον πλανήτη, που φτάνουν στην ΟΑΚ. Το εγχείρημα θα γίνει μέσω της επέκτασης του φωτοβολταϊκού συστήματος που διαθέτει...
05 Αυγούστου, 2022 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2022 - 10:55

Συνεργασία Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης με Ίδρυμα από τις ΗΠΑ

Διαδώστε:
Συνεργασία Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης με Ίδρυμα από τις ΗΠΑ

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), σε συνεργασία με το Michigan Interfaith Power & Light της Αμερικής, άρχισε μία νέα προσπάθεια για αντιστάθμιση των εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) που παράγονται από τις πτήσεις των Συνέδρων από όλο τον πλανήτη, που φτάνουν στην ΟΑΚ.

Το εγχείρημα θα γίνει μέσω της επέκτασης του φωτοβολταϊκού συστήματος που διαθέτει το Ίδρυμα -το πρώτο στην Κρήτη στη μέση τάση με αξιοποίηση του ενεργειακού συμψηφισμού- ώστε η παραγόμενη ενέργεια από τον ήλιο στις οροφές της ΟΑΚ να έχει ως αποτέλεσμα το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον των συνέδρων του Ιδρύματος, με ολιστικό τρόπο, ξεκινώντας από την πόλη τους μέχρι να φτάσουν στα Χανιά – στο Κολυμπάρι και να επιστρέψουν πίσω. Η παραπάνω δράση είναι μία καινοτόμος δράση καλών πρακτικών και εντάσσεται στην όλη προβληματική του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας – Παράρτημα της ΟΑΚ για την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Η ιστοσελίδα που οι Σύνεδροι και όσοι το επιθυμούν μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, για να γίνουμε κλιματικά ουδέτεροι ως απάντηση στην περιβαλλοντική και ενεργειακή κρίση με υπευθυνότητα, είναι η εξής (στα αγγλικά): www.miipl.org/greenembo

To Πρόγραμμα αυτό είναι το τέταρτο που τρέχει η ΟΑΚ σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, ως Ερευνητικό και Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της για προώθηση στην πράξη του σεβασμού στη φύση και στον άνθρωπο, καλλιεργώντας τις ιδέες του συνεργατισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης στα θέματα της κλιματικής κρίσης και της ενέργειας με συμπράξεις των πολιτών, αλλά και της όλης προσπάθειας του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων