19/09/2020 19/09/2020 Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Στυλίδας με το ΕΚΠΑ με σκοπό τη συνεργασία για την ανάδειξη της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και την από κοινού οργάνωση συνεδρίων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και προγραμμάτων επιμόρφωσης ενώ από τη συνεργασία θα προκύψει και η ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω συνεργειών με άλλους φορείς. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο Δελτίο...
19 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2020 - 19:34

Συνεργασία Στυλίδας και ΕΚΠΑ για τη θρησκευτική κληρονομιά

Διαδώστε:
Συνεργασία Στυλίδας και ΕΚΠΑ για τη θρησκευτική κληρονομιά

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Στυλίδας με το ΕΚΠΑ με σκοπό τη συνεργασία για την ανάδειξη της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και την από κοινού οργάνωση συνεδρίων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και προγραμμάτων επιμόρφωσης ενώ από τη συνεργασία θα προκύψει και η ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω συνεργειών με άλλους φορείς.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Στυλίδας: 

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Στυλίδας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το κορυφαίο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΟΣΚ, στο Πάρκο του Λαού στη Στυλίδα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Βουλευτή κ. Σαρακιώτη, εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Δημάρχου κας Βιργινίας Στεργίου και πολιτών του Δήμου Στυλίδας.

Δυστυχώς λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας, δεν κατάφεραν να παραστούν αρκετοί επίσημοι προσκεκλημένοι, οι οποίοι όμως σε σχετική επικοινωνία μαζί μας εξέφρασαν την υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο εγχείρημα αυτό και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη συνεργασία του Δήμου μας με το Πανεπιστήμιο.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπροσώπησαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Βούλγαρης, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο Καθηγητής Ωκεανογραφίας κ. Σεραφείμ Πούλος και ο Καθηγητής της Χημείας κ. Νικόλαος Θωμαΐδης.

Στην εισήγησή της η Δήμαρχος κα. Βιργινία Στεργίου παρουσίασε τους σκοπούς της συνεργασίας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που είναι: η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα με δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας, η παροχή επιστημονικών συμβουλών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, της ενέργειας, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας, του περιβάλλοντος, της ιστορίας, της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας, η προβολή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, η από κοινού οργάνωση και συμμετοχή σε συνέδρια, ημερίδες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και τέλος η ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω συνεργειών, με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Η Δήμαρχος Στυλίδας στην ομιλία της χαρακτηριστικά δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι μία ιστορική ημέρα για το Δήμο μας……Με στρατηγικό σχεδιασμό, με υπομονή και επιμονή ο Δήμος Στυλίδας γυρίζει σελίδα και επικουρούμενος από κορυφαίους φορείς, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταβαίνει σε μία νέα εποχή.

Από σήμερα, ο Δήμος συνδέεται με την έρευνα και την καινοτομία έχοντας στο πλευρό του τους πλέον ειδικούς και καταξιωμένους επιστήμονες διαχειρίζεται το παρόν και σχεδιάζει το μέλλον…..Βλέπετε ότι κάθε υπόσχεση που δώσαμε πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας σταδιακά υλοποιείται».

Δηλώσεις έκανε σε τοπικά μέσα και ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Χρήστος Καραγιάννης όπου σημείωσε: “Είναι πολύ σημαντική ημέρα για το Δήμο Στυλίδας και εξίσου σημαντική για το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η προγραμματική συμφωνία που υπογράφη ανοίγει νέους ορίζοντες καθώς πλέον η έρευνα μπορεί να συνδεθεί με την παραγωγή και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Στυλίδας προκειμένου να αξιοποίησει τις ευκαρίες που του δίνονται να ανοίξει νέους δρόμους και να δώσει μια βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο” 

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων