05/08/2023 07/08/2023 Το οδοιπορικό της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ–Σολωμού» συνέχισαν την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 για δεύτερη μέρα οι μοτοσικλετιστές, οι οποίοι μαζί με ποδηλάτες και δρομείς πέρασαν από ιστορικά σημεία της Λευκωσίας. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και δρομείς, ακολούθησαν πορεία από τον ιερό Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και στα Φυλακισμένα Μνήματα, πέρασαν...
05 Αυγούστου, 2023 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 2:10

Συνεχίστηκε για 2η μέρα το οδοιπορικό της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού»

Διαδώστε:
Συνεχίστηκε για 2η μέρα το οδοιπορικό της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού»

Το οδοιπορικό της «Πρωτοβουλίας Μνήμης ΙσαάκΣολωμού» συνέχισαν την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 για δεύτερη μέρα οι μοτοσικλετιστές, οι οποίοι μαζί με ποδηλάτες και δρομείς πέρασαν από ιστορικά σημεία της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και δρομείς, ακολούθησαν πορεία από τον ιερό Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και στα Φυλακισμένα Μνήματα, πέρασαν από το οδόφραγμα Λήδρα Πάλας και ακολούθως έκλεισαν συμβολικά το οδόφραγμα της οδού Λήδρας και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Εθνομάρτυρα Κυπριανού, στον περίβολο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης.

Στη συνέχεια πέρασαν από το Άγαλμα της Ελευθερίας και συνέχισαν στο οδόφραγμα Αγίου Κασσιανού, όπου παρευρέθηκε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, καθώς και γυναίκες που συμμετείχαν στη μεγάλη αντικατοχική πορεία των γυναικών του 1989. «Οι στιγμές ήταν συγκινητικές και η ευχή σαφής για την ελευθερία, την επιστροφή, τη δικαιοσύνη, τόσο για την Κύπρο όσο και τον Τάσο και τον Σολωμό» αναφέρεται.

Έπειτα, η πορεία ακολούθησε διαδρομή εκτός Λευκωσίας, με στάσεις στη Λάρνακα, στην Αθηένου, στο Αυγόρου και στο Λιοπέτρι, πριν συναντήσει τη φουσκωτή λέμβο στις Θαλασσινές Σπηλιές στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Όπως σημειώνεται οι κολυμβητές που συμμετέχουν στο φετινό οδοιπορικό έκαναν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια ξεκινώντας από τους Αγίους Αναργύρους και καταλήγοντας στην περιοχή Κάππαρη, στις τελευταίες σημαδούρες πριν την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ποδηλάτες, δρομείς, κολυμβητές, μοτοσικλετιστές και το πλήρωμα του φουσκωτού, αντάμωσαν ξανά στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στους τάφους των δύο ηρώων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, πραγματοποιούνται μεγάλες πορείες από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, προς το κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας και αντικατοχική εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού στις 21:00.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, αντιπροσωπεία των πέντε συνόλων, θα παραστεί στο 27ο ετήσιο μνημόσυνο των δύο ηρώων της Αμμοχώστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

παρευρέθηκε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος

(Πηγή: ΚΥΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων