12/07/2021 12/07/2021 Συνεχίζεται ο διάλογος και η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο. Η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας συνεδριάζει από αύριο μέχρι την Πέμπτη και αναμένεται να συζητήσει το Νομοσχέδιο που μεταξύ...
12 Ιουλίου, 2021 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2021 - 9:11

Συνεχίζεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας

Διαδώστε:
Συνεχίζεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας

Συνεχίζεται ο διάλογος και η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο. Η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας συνεδριάζει από αύριο μέχρι την Πέμπτη και αναμένεται να συζητήσει το Νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων ρυθμίζει την Εκκλησιαστική εκπαίδευση σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια βαθμίδα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Υπουργείο αναφέρει:

Με αμείωτους ρυθμούς εξακολουθεί να προχωρά η διαβούλευση και οι συζητήσεις με αρμόδιους φορείς επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την «Αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου, συνεχίζεται ο διάλογος με τις κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης. Η ηγεσία του Υπουργείου συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25, ενώ συνομίλησε και με εκπροσώπους της Ελληνικής Λύσης, σε μία ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν θέλησαν να προσέλθουν στο διάλογο, παρά την πρόσκληση που τους απηύθυνε η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις τους αρχικά προ της διαβούλευσης και προ της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σε συνέχεια της υιοθέτησης ιδεών και της συμπερίληψης προτάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των φορέων, δρομολογούνται ήδη τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο. Ενδεικτικά, τις θέσεις των στελεχών εκπαίδευσης θα διεκδικούν εκπαιδευτικοί του δημοσίου τομέα και η κατανομή των μαθητών στα τμήματα θα γίνεται αλφαβητικά.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων