13/03/2019 13/03/2019 Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας αποφάσισε να μην αξιολογήσει τη νομιμότητα της απόφασης της Verkhovnaya Rada,  να υποστηρίξει το αίτημα του Ουκρανού Προέδρου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας. Σαράντα επτά βουλευτές της Ουκρανίας είχαν προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητώντας να αναγνωριστεί ως αντίθετη προς το Σύνταγμα την απόφαση της...
13 Μαρτίου, 2019 - 13:02

Συνταγματικό Δικαστήριο: Ευθύνη της Βουλής η στήριξη της Αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:
Συνταγματικό Δικαστήριο: Ευθύνη της Βουλής η στήριξη της Αυτοκεφαλίας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας αποφάσισε να μην αξιολογήσει τη νομιμότητα της απόφασης της Verkhovnaya Rada,  να υποστηρίξει το αίτημα του Ουκρανού Προέδρου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας.

Σαράντα επτά βουλευτές της Ουκρανίας είχαν προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητώντας να αναγνωριστεί ως αντίθετη προς το Σύνταγμα την απόφαση της βουλής, θεωρώντας ότι παραβιάζει την αρχή του διαχωρισμού κράτους -εκκλησίας.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο διαπίστωσε ότι τα θέματα που εξετάζονται στην απόφαση είναι «πολιτικά και θα πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και της πολιτικής σκοπιμότητας των αρμόδιων φορέων κρατικής εξουσίας». Και υπογραμμίζουν ότι το κοινοβούλιο «μπορεί να λάβει πολιτικές αποφάσεις για να εκφράσει τη θέση του και να αξιολογήσει συγκεκριμένα γεγονότα, γεγονότα και περιστάσεις».

“Υιοθετώντας αυτή την απόφαση, η Verkhovnaya Rada εκφράζει την πολιτική της θέση για να υποστηρίξει το αίτημα του Ουκρανού Προέδρου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να χορηγήσει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας”, ανέφερε το δικαστήριο στην απόφασή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων