25/03/2021 25/03/2021 Σε αυτούς που πάλεψαν κι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα για ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ αναφέρεται σε ανάρτησή του για τη σημερινή ημέρα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος.  Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Συρίγος “οι πρόγονοί μας δεν πολέμησαν γενικώς και αορίστως για να συγκροτήσουν ένα σύγχρονο κράτος. Επαναστάτησαν για να συγκροτήσουν ελληνικό...
25 Μαρτίου, 2021 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2021 - 11:38

Συρίγος: “Οι πρόγονοί μας δεν πολέμησαν γενικώς και αορίστως”

Διαδώστε:
Συρίγος: “Οι πρόγονοί μας δεν πολέμησαν γενικώς και αορίστως”

Σε αυτούς που πάλεψαν κι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα για ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ αναφέρεται σε ανάρτησή του για τη σημερινή ημέρα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος. 

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Συρίγος “οι πρόγονοί μας δεν πολέμησαν γενικώς και αορίστως για να συγκροτήσουν ένα σύγχρονο κράτος. Επαναστάτησαν για να συγκροτήσουν ελληνικό κράτος δηλαδή τον πολιτειακό φορέα του ελληνικού πολιτισμού υπό συνθήκες ελευθερίας. Ένα κράτος που (και τότε και τώρα) δεν μπορεί να είναι ουδέτερο έναντι της ελληνικής ταυτότητας των κατοίκων του”.

Παράλληλα, τονίζει πως η επανάσταση έγινε από εμάς τους ίδιους “δεν ήλθαν κάποιοι άλλοι, ξένοι να κάνουν τη δική μας επανάσταση, να πολεμήσουν τον δικό μας πόλεμο”, αναφέρει.

Αναλυτικά γράφει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Για αυτούς που πάλεψαν κι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα: ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Αυτοί που ξεσηκώθηκαν πριν από 200 χρόνια δεν είχαν τίποτα δεδομένο· ούτε καν τη ζωή τους, το κεφάλι στους ώμους τους. Ονειρεύθηκαν και πάλεψαν για το πιο σημαντικό αυτονόητο του σήμερα: μία ελεύθερη πατρίδα!

Η κρίση με τους Τούρκους πέρυσι στον Έβρο και στην ανατολική Μεσόγειο, η κρίση με τον κορωνοϊό δείχνει ότι δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο και αυτονόητο. Κάθε ημέρα πρέπει να παλεύουμε για να κρατήσουμε τα «δεδομένα και αυτονόητα».

Οι πρόγονοί μας δεν πολέμησαν γενικώς και αορίστως για να συγκροτήσουν ένα σύγχρονο κράτος. Επαναστάτησαν για να συγκροτήσουν ελληνικό κράτος δηλαδή τον πολιτειακό φορέα του ελληνικού πολιτισμού υπό συνθήκες ελευθερίας. Ένα κράτος που (και τότε και τώρα) δεν μπορεί να είναι ουδέτερο έναντι της ελληνικής ταυτότητας των κατοίκων του.

Η επανάσταση έγινε από εμάς τους ίδιους. Δεν ήλθαν κάποιοι άλλοι, ξένοι να κάνουν τη δική μας επανάσταση, να πολεμήσουν τον δικό μας πόλεμο. Όπως είχε πει και ο Υψηλάντης
«Εξεύρω, ότι εις όλων τας καρδίας είναι ριζωμένη ἡ ματαία ἐκείνη πρόληψις, ὅτι ποτὲ μόνοι μας δεν ἐμπορούμεν να ἐλευθερωθῶμεν, ἀλλὰ πρέπει νὰ προσμένωμεν ἀπὸ ξένους τὴν σωτηρίαν μας… Έχετε πάντοτε προ οφθαλμών ότι ποτέ ξένος δεν βοηθεί ξένον, χωρίς μεγαλύτερα κέρδη. Το αίμα το οποίον θέλουν χύσει οι ξένοι δι’ ημάς, θέλομεν το πληρώσει ακριβότερα.»
Αιώνιο μάθημα ας είναι η συγκεκριμένη παρατήρηση του Υψηλάντη. Κανένας δεν θα έλθει να πολεμήσει τον δικό μας αγώνα, τον δικό μας πόλεμο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων