01/11/2021 01/11/2021 Με την προτροπή ότι θα πρέπει να σεβόμαστε την ιατρική επιστήμη καθώς αυτή αποτελεί δώρο Θεού στον άνθρωπο τιμήθηκε η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την πανδημία της Covid19 πραγματοποιήθηκε η εορτή των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και...
01 Νοεμβρίου, 2021 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2021 - 11:24

Σύρου Δωρόθεος από Θεσσαλονίκη: “Η ιατρική επιστήμη είναι δώρο Θεού και πρέπει να τη σεβόμεθα και να την τιμάμε”

Διαδώστε:
Σύρου Δωρόθεος από Θεσσαλονίκη: “Η ιατρική επιστήμη είναι δώρο Θεού και πρέπει να τη σεβόμεθα και να την τιμάμε”

Με την προτροπή ότι θα πρέπει να σεβόμαστε την ιατρική επιστήμη καθώς αυτή αποτελεί δώρο Θεού στον άνθρωπο τιμήθηκε η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την πανδημία της Covid19 πραγματοποιήθηκε η εορτή των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης.

Το πρωί εψάλη ο Όρθρος και στη συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι ιερείς Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης Γενικός Αρχιερατικός Επιτρόπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρχιμανδρίτης π. Μακάριος Τσιμέρης , ο προϊστάμενος του πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Παπούλας και οι ιεροδιάκονοι π. Αντώνιος και π. Γεώργιος.

Τα ιερά αναλογία διακόνησαν οι ιεροψάλτες του ναού κ. Βασίλειος Βασιλείου Πρωτοψάλτης και ο κ. Λουκάς Κασσιάρας Λαμπαδάριος.

O Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την παρουσία του στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γρηγόριο όπου μίλησε με λόγια αγάπης για το πρόσωπο του.

“Οι άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός ονομάζονται ανάργυροι διότι επιτέλεσαν το χρέος τους προς τον άνθρωπο χωρίς χρήματα. Δεν ελάμβαναν χρήματα. Εκείνο το οποίο είχαν ως αμοιβή τους ήταν η θεραπεία των ανθρώπων, πρώτα των ψυχικών και ύστερα των σωματικών ασθενειών” είπε στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Σύρου προσθέτοντας σε άλλο σημείο πως “Ο Μέγας Βασίλειος λέει ότι η Ιατρική είναι μια θαυμάσια επιστήμη, είναι δώρο Θεού που το έδωσε στην ζωή μας μετά την πτώση και την απομάκρυνση του ανθρώπου από τον παράδεισο. Το σώμα το οποίο έχουμε δεν είναι το ίδιο με το οποίο μας έπλασε ο Θεός. Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο με ένα σώμα που δεν είχε φθορά, δεν είχε πάθη, δεν είχε αμαρτήματα”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Παπούλας για να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο:

“Η Παναγία σας έστειλε σήμερα εδώ ανάμεσα μας για να τιμήσετε την ενορία μας με την παρουσία σας, να λειτουργήσετε, να την ευλογήσετε , να μας διδάξετε τον λόγο του Θεού και σας παρακαλούμε να μας θυμάστε πάντοτε στις προσευχές σας όταν δέεστε στα ιερά εικονίσματα σας”.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων