10/08/2020 10/08/2020 Το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020 έγινε σύσκεψη στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, με τη παρουσία εκπροσώπων του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος, σχετικά με την λιτάνευση του Ιερού σκηνώματος του Αγίου την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 και ώρα 11 το πρωί εντός του ιερού ναού, σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ που εξέδωσε...
10 Αυγούστου, 2020 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 17:58

Σύσκεψη με την Αστυνομία για τη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα

Διαδώστε:
Σύσκεψη με την Αστυνομία για τη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα

Το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020 έγινε σύσκεψη στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, με τη παρουσία εκπροσώπων του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος, σχετικά με την λιτάνευση του Ιερού σκηνώματος του Αγίου την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 και ώρα 11 το πρωί εντός του ιερού ναού, σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ που εξέδωσε η ελληνική κυβέρνηση.

Από την Αστυνομία ζητήθηκαν τα εξής:

1. Εντός του ναού θα υπάρξει ο απολύτως συγκεκριμένος αριθμός πιστών που προβλέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις των ΚΥΑ. Οι πιστοί θα πρέπει να φορούν μάσκα. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε περισσότερους από τους καθορισμένους και γι’ αυτό παράκληση είναι οι πιστοί να προσέλθουν να προσκυνήσουν τον Άγιο, μετά το πέρας της λιτανείας, καθώς ο ναός θα είναι ανοιχτός μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου. Οι πιστοί θα πρέπει να φορούν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να υπακούν στις οδηγίες της Αστυνομίας που θα βρίσκεται στον χώρο του ιερού ναού, προκειμένου να διευκολύνει τόσο την λιτανεία όσο και το προσκύνημα.

2. Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών και η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση εντός του ιερού ναού.

 

 

3. Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας θα μεταδώσει απ’ ευθείας διαδικτυακά τόσο την λιτανεία όσο και τις ιερές ακολουθίες όλων των ημερών και τις αγρυπνίες από την διαδικτυακή διεύθυνση https://webtv.imcorfu.gr/ και θα δώσει δωρεάν και ελεύθερα εικόνα και ήχο στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και στις ειδησεογραφικές σελίδες στο Διαδίκτυο.

Κατόπιν τούτων και η Ιερά Μητρόπολις παρακαλεί να γίνουν σεβαστές οι υποδείξεις της Αστυνομίας και να διεξαχθεί το προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος με τρόπο ώστε και η ευλάβεια του λαού να εκδηλωθεί και να ληφθεί υπόψιν η ανάγκη για προστασία της δημόσιας υγείας.

Θυμηθείτε την απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων μετά τη σχετική ανακοίνωση για αναστολή των λιτανειών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πατώντας εδώ. 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων