23/05/2023 23/05/2023 Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης, επέστρεψαν τη διερευνητική εντολή – όπως αναμενόταν – στα χέρια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και η χώρα οδεύει ολοταχώς σε δεύτερες εκλογές. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που εξασφάλισαν είσοδο στη Βουλή μετά τις εκλογές. Όταν ολοκληρωθεί και αυτή...
23 Μαΐου, 2023 - 21:32

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διαδώστε:
Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης, επέστρεψαν τη διερευνητική εντολή – όπως αναμενόταν – στα χέρια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και η χώρα οδεύει ολοταχώς σε δεύτερες εκλογές.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που εξασφάλισαν είσοδο στη Βουλή μετά τις εκλογές.

Όταν ολοκληρωθεί και αυτή η τυπική σύσκεψη, από την οποία προφανώς και δεν θα προκύψει νέα κυβέρνηση, η κ. Σακελλαροπούλου θα ακολουθήσει τα επόμενα βήματα. Αυτά είναι η ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης, η σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής και η άμεση διάλυσή της έτσι ώστε να προκηρυχθούν οι δεύτερες εκλογές.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο 24 Μαΐου στις 11:00, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος».

Με την παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη, και την άμεση επιστροφή της διερευνητικής εντολής, ολοκληρώθηκε η διαδικασία που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (22/5), αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Πλέον, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα πρέπει να συγκροτήσει υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής δικαστικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων