03/06/2021 03/06/2021 Το γεγονός ότι τα Εκκλησιαστικά Σχολεία αποτελούν τα φυτώρια από τα οποία ανθίζουν τα μελλοντικά στελέχη της εκκλησίας ήρθε να επιβεβαιώσει η χειροθεσία σε Αναγνώστη ενός μαθητή της Γ’ τάξης Λυκείου του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας. Ο λόγος για τον Γεράσιμος Μίχος ο οποίος χειροθετήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμέων στις 26 Απριλίου 2021,...
03 Ιουνίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2021 - 9:44

Τα Εκκλησιαστικά Σχολεία προετοιμάζουν τους μελλοντικούς κληρικούς

Διαδώστε:
Τα Εκκλησιαστικά Σχολεία προετοιμάζουν τους μελλοντικούς κληρικούς

Το γεγονός ότι τα Εκκλησιαστικά Σχολεία αποτελούν τα φυτώρια από τα οποία ανθίζουν τα μελλοντικά στελέχη της εκκλησίας ήρθε να επιβεβαιώσει η χειροθεσία σε Αναγνώστη ενός μαθητή της Γ’ τάξης Λυκείου του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας.

Ο λόγος για τον Γεράσιμος Μίχος ο οποίος χειροθετήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμέων στις 26 Απριλίου 2021, Μεγάλη Δευτέρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμαλώτας Υπάτης.

Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα το αιωνόβιο πλέον Σχολείο, τη “Χάλκη της Ρούμελης” όπως την είχε χαρακτηρίσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Δαμασκηνός, το οποίο σε ανακοίνωση του αναφέρει “η νέα αυτή χειροθεσία αποδεικνύει εμπράκτως ότι το Εκκλησιαστικό μας Σχολείο συνεχίζει μέχρι σήμερα τη μακρά, ευλογημένη παράδοση να διαπαιδαγωγεί και να προετοιμάζει τους μελλοντικούς κληρικούς της Μητροπόλεώς μας και όχι μόνο, αφού ως Περιφερειακό Σχολείο διαπαιδαγωγεί μαθητές από ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από ολόκληρη την Ελλάδα”.

Είναι άλλωστε γνωστό, ότι η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας έχει προσφέρει στην Εκκλησία του Χριστού περισσότερους από χίλιους κληρικούς όλων των βαθμών κατά τα εκατό χρόνια λειτουργίας της.

“Θα θέλαμε να εκφράσουμε την χαρά ολοκλήρου της σχολικής μας κοινότητος για την χειροθεσία! Ευχόμαστε από καρδιάς στον μαθητή μας, αναγνώστη Γεράσιμο Μίχο, να αναδειχθεί άξιος και να έχει καλή επιτυχία στις μαθητικές του υποχρεώσεις και στη ζωή του, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, κραταιών εφόρων και προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας!”, καταλήγει η ανακοίνωση του Σχολείου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων