28/07/2020 28/07/2020 Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακοινώθηκε, κατά την 28η Ιουλίου, ότι, λόγω της συνεχιζομένης πανδημίας του νέου κορωνοιού, δεν επετράπη υπό των αρμοδίων Τουρκικών Αρχών η τέλεσις της Θείας Λειτουργίας εν τη Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντος, την 15ην του προσεχούς μηνός Αυγούστου. «Τούτο φέρον εις γνώσιν των ενδιαφερομένων το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, επικαλείται επ᾿ αυτούς...
28 Ιουλίου, 2020 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2020 - 22:26

Τα «γυρίζει» για τη Σουμελά και «μάς κάμει χάρη» τη Λειτουργία

Διαδώστε:
Τα «γυρίζει» για τη Σουμελά και «μάς κάμει χάρη» τη Λειτουργία

Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακοινώθηκε, κατά την 28η Ιουλίου, ότι, λόγω της συνεχιζομένης πανδημίας του νέου κορωνοιού, δεν επετράπη υπό των αρμοδίων Τουρκικών Αρχών η τέλεσις της Θείας Λειτουργίας εν τη Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντος, την 15ην του προσεχούς μηνός Αυγούστου. «Τούτο φέρον εις γνώσιν των ενδιαφερομένων το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, επικαλείται επ᾿ αυτούς και επί πάντας την χάριν και την άμαχον προστασίαν της Παναγίας της Σουμελιώτισσας» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, κατά τη συμμετοχή του στα εγκαίνια της Σουμελά, ανακοίνωσε πως «φέτος οι Ορθόδοξοι πολίτες μας θα μπορέσουν να τελέσουν λειτουργία στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά, τις οποίες δεν μπορούσαν λόγω των έργων».

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν «τα γυρίζει» για τη Θεία Λειτουργία στο ιστορικό μοναστήρι του Ελληνισμού και ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα πρέπει να περιμένει από εδώ και στο εξής την επίσημη κρατική άδεια, κατόπιν της προφορικής αναφοράς του Τούρκου Προέδρου.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων