13/04/2022 13/04/2022 Δεν θα κάνουν ούτε φέτος την περιφορά του Επιταφίου στον Κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο Εξορινό στην εντός των τειχών Αμμόχωστο καθώς τα Ηνωμένα Έθνη απέρριψαν την αίτηση που είχε υποβάλει η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου για μετάβαση στην περιοχή τη Μεγάλη Παρασκευή. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Την ώρα που ο πόλεμος μετά την ρωσική εισβολή στην...
13 Απριλίου, 2022 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 8:25

Τα Ηνωμένα Έθνη αρνούνται την περιφορά του Επιταφίου στα Κατεχόμενα

Διαδώστε:
Τα Ηνωμένα Έθνη αρνούνται την περιφορά του Επιταφίου στα Κατεχόμενα

Δεν θα κάνουν ούτε φέτος την περιφορά του Επιταφίου στον Κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο Εξορινό στην εντός των τειχών Αμμόχωστο καθώς τα Ηνωμένα Έθνη απέρριψαν την αίτηση που είχε υποβάλει η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου για μετάβαση στην περιοχή τη Μεγάλη Παρασκευή.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Την ώρα που ο πόλεμος μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μαίνεται η “Μεγάλη Εβδομάδα” στη Μεγαλόνησο λόγω της τουρκικής εισβολής το 1974, που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό κατοχή το βόρειο τμήμα της Μεγαλονήσου, καλά κρατεί. Τέτοιες ενέργειες από τους διεθνείς οργανισμούς, ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν δείχνεται η απαραίτητη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την πίστη και την παράδοση των εκτοπισμένων κατοίκων της Κύπρου, στερώντας τους μια βασική ελευθερία, όπως είναι η έκφραση της θρησκευτικότητας τους.

Όλα αυτά ενώ η Τουρκία δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι το Κυπριακό είναι από τις βασικές της προτεραιότητες. Όπως έγραψε το ope.gr πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι: «η αδιάλλακτη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς υπονόμευσε όλες τις προσπάθειες λύσης» συμπληρώνοντας πως «η πρωτοβουλία για τα Βαρώσια είναι πλήρως συμβατή με το διεθνές δίκαιο».

Το αίτημα και η ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση

Με μια λιτή αλλά γεμάτη νόημα ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ενημέρωσε το κοινό, ότι είχε προβεί έγκαιρα σε αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη για εξασφάλιση άδειας τέλεσης της Ακολουθίας του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό Αμμοχώστου τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου.

Ωστόσο, λόγω της αρνητικής απάντησης που έλαβε χθες, 12 Απριλίου, η ακολουθία δεν θα τελεστεί. “Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ενημερώνει το κοινό, ότι είχε προβεί έγκαιρα σε αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη για εξασφάλιση άδειας τέλεσης της Ακολουθίας του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό Αμμοχώστου. Δυστυχώς σήμερα λάβαμε ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση και ως εκ τούτου δε θα τελεστεί η σχετική ακολουθία”, αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση.

Μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Μητρόπολη το έγγραφο που έστειλαν τα Ηνωμένα Έθνη:

Ο Άγιος Γεώργιος ο Εξορινός λειτούργησε ξανά μετά από σχεδόν 60 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2013. Η περιφορά του Επιτάφιου στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκε το 2014 για πρώτη φορά μετά τις δικοινοτικές ταραχές του 1958, και επαναλήφθηκε το 2015 και το 2016 με τη συμμετοχή χιλιάδων Ε/Κ και Τ/Κ που κατέκλυσαν τον ναό, ενώ πραγματοποιήθηκαν και άλλες λειτουργίες στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων