28/12/2019 28/12/2019 Τα κατεχόμενα “αναπνέουν” και πάλι, μέσα στα Θεοφάνεια, με τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Αμμοχωστιανοί αρκετά συχνά για να βρεθούν στα πάτρια εδάφη και να αναπνεύσουν δίπλα στα πατρικά τους σπίτια και τις περιουσίες των προγόνων τους. Τα Θεοφάνεια είναι μια άγια ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν την επίσκεψη στην οποία ανταποκρίνεται κάθε φορά πλήθος κόσμου...
28 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2019 - 21:59

Ρίγη συγκίνησης για τα Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Διαδώστε:
Ρίγη συγκίνησης για τα Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Τα κατεχόμενα “αναπνέουν” και πάλι, μέσα στα Θεοφάνεια, με τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Αμμοχωστιανοί αρκετά συχνά για να βρεθούν στα πάτρια εδάφη και να αναπνεύσουν δίπλα στα πατρικά τους σπίτια και τις περιουσίες των προγόνων τους.

Τα Θεοφάνεια είναι μια άγια ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν την επίσκεψη στην οποία ανταποκρίνεται κάθε φορά πλήθος κόσμου

Εδώ και πέντε χρόνια οι Αμμοχωστιανοί, καταφέρνουν να παίρνουν  άδεια για να τελεσθεί ο Αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη πόλη τους, αλλά και να πάρουν άδειες για αποκατάσταση ζημιών εκκλησίων και στη συνέχεια τέλεσης Θείων ακολουθιών.

Έτσι, τη  Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, θα τελεστούν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι εορτασμοί των Θεοφανείων στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Θα προηγηθεί η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου από τις 7:30-10:30π.μ.

Των ιερών ακολουθιών θα προστεί ο πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καράς.

Ακολούθως στις 11:30π.μ στην θαλάσσια περιοχή ΄΄Γλώσσα΄΄, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Για όσους πιστούς επιθυμούν να παρευρεθούν, η μεταφορά θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ και Λεωφορεία θα αναχωρήσουν ως εξής:

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Πλατεία Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου 7:00π.μ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Πυροσβεστική Υπηρεσία 7:00π.μ

ΛΕΜΕΣΟΣ και ΠΑΦΟΣ Άγιος Γεώργιος Χαβούζας 6:30π.μ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ Κέντρο Χειροτεχνίας 7:00π.μ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ κα. Χρύσω Χατζηδημητρίου, τηλ. 99587110, μέχρι την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6:00μμ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων