29/01/2020 29/01/2020 Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την 27η Ιανουαρίου, στην ιστορική Ιερά Μονή Ρουσάνου, η οποία είναι μία από τις έξι που λειτουργούν στη Μοναστική Πολιτεία των Μετεώρων και βρίσκονται πάνω στους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα. Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε μία μεγάλη ευλογία, την Ιερά εικόνα (πιστό αντίγραφο) της Παναγίας της...
29 Ιανουαρίου, 2020 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2020 - 19:30

Τα Μετέωρα στην αγκάλη της Παναγίας Παραμυθίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Τα Μετέωρα στην αγκάλη της Παναγίας Παραμυθίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την 27η Ιανουαρίου, στην ιστορική Ιερά Μονή Ρουσάνου, η οποία είναι μία από τις έξι που λειτουργούν στη Μοναστική Πολιτεία των Μετεώρων και βρίσκονται πάνω στους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα.

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε μία μεγάλη ευλογία, την Ιερά εικόνα (πιστό αντίγραφο) της Παναγίας της Παραμυθίας που κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Ο επικεφαλής της τοπικής εκκλησίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για τη μεγάλη ευλογία που έδωσε χαρά στο ποίμνιο, ενώ από την πλευρά του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην ιστορία της θαυματουργής εικόνας και εκ παραλλήλου ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για τη φιλοξενία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Μετέωρα – Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος – Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων