27/12/2021 28/12/2021 Τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας θα ισχύουν από 3 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες, έως τις 16 Ιανουαρίου, με δυνατότητα επέκτασης. Διαβάστε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου Από τις 3-16 Ιανουαρίου 2022 θα ισχύουν τα εξής μέτρα:...
27 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2021 - 1:49

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Διαδώστε:
Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας θα ισχύουν από 3 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες, έως τις 16 Ιανουαρίου, με δυνατότητα επέκτασης.

Διαβάστε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου

Από τις 3-16 Ιανουαρίου 2022 θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ και υποχρεωτικά στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστισμός.

Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μέχρι τις 12. Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια το όριο είναι έως έξι άτομα, ενώ θα ισχύουν μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.

H μουσική σε πρώτη φάση δεν θα απαγορευτεί, ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων, τότε η μουσική θα κόβεται.

Στα γήπεδα: Θεατές σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με PCR 48 ωρών, ενώ στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Θα υπάρξει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα φτάνει έως το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.

Έκκληση για την Πρωτοχρονιά

Την ίδια ώρα, ο Θάνος Πλεύρης έκανε έκκληση για την Πρωτοχρονιά, παρουσιάζοντας τα νέα στοιχεία για την μετάλλαξη Ομικρον, λέγοντας πως μπαίνουμε στην επικράτηση της «Όμικρον» και ότι όσοι βγουν να διασκεδάσουν, να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα, να είναι εμβολιασμένοι και την επόμενη να κάνουν έλεγχο, απαραιτήτως αν δουν συγγενείς άνω των 60 ετών. Αν μάλιστα -όπως είπε- οι συγγενείς άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι, να αποφύγουν να τους συναντήσουν.

Να σημειωθεί ακόμη ότι αυτό είναι το δεύτερο πακέτο μέτρων που ανακοινώνεται σε μια εβδομάδα. Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε το πρώτο πακέτο μέτρων που βρίσκεται ήδη σε ισχύ και περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, υποχρεωτική χρήση μάσκας γενικά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα είχε δοθεί σύσταση για τεστ πριν και μετά το ρεβεγιόν, ενώ επιβλήθηκαν και επιπλέον τεστ σε όσους έρχονται στη χώρα από το εξωτερικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων