14/07/2020 14/07/2020 Γνωμάτευση για το κατά πόσο οι μαζικές προσφυγές στην επιτροπή αποζημιώσεων ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά για τους τουρκικούς σχεδιασμούς εποικισμού της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου έχει στα χέρια της η κυπριακή Κυβέρνηση. Ερωτηθείς σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι με βάση τη γνωμάτευση που δόθηκε τόσο από το Γραφείο...
14 Ιουλίου, 2020 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2020 - 9:57

Τα τουρκικά σχέδια για την Αμμόχωστο και οι αποζημιώσεις

Διαδώστε:
Τα τουρκικά σχέδια για την Αμμόχωστο και οι αποζημιώσεις

Γνωμάτευση για το κατά πόσο οι μαζικές προσφυγές στην επιτροπή αποζημιώσεων ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά για τους τουρκικούς σχεδιασμούς εποικισμού της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου έχει στα χέρια της η κυπριακή Κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι με βάση τη γνωμάτευση που δόθηκε τόσο από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα όσο και από τους νομικούς σύμβουλους της Κυβέρνησης στο εξωτερικό, απάντησε ότι μια ενδεχόμενη καταχώρηση μαζικών προσφυγών στην Επιτροπή Αποζημιώσεων των κατεχομένων για τις περιουσίες στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

«Όχι μόνο δεν αποτρέπει τον στόχο της Τουρκίας και κάποιων κύκλων στα κατεχόμενα αλλά στην ουσία ενθαρρύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων και γενικότερα την προοπτική επίλυσης του κυπριακού», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα αξιοποιηθεί από τουρκικής πλευράς στην προώθηση της προσέγγισης της Τουρκίας με στόχο τη δημιουργία τέτοιων δεδομένων που να αποτελέσουν ταφόπλακα στην προοπτική λύσης του κυπριακού στη βάση των συμφωνηθέντων.

Ο Κυριάκος Κούσιος δήλωσε από την άλλη τον απόλυτο σεβασμό της Κυβέρνησης στο ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας, λέγοντας ότι το επόμενο διάστημα θα διευθετηθεί συνάντηση της Κυβέρνησης με τον Δήμο Αμμοχώστου για να ενημερωθεί κατάλληλα.

Ερωτηθείς να πει πως το ενδεχόμενο μαζικών προσφυγών θα εξυπηρετούσε τους στόχους της Τουρκίας, παρέπεμψε το θέμα σε αρμόδιους οι οποίοι θα εξηγήσουν το επόμενο διάστημα με λεπτομέρεια το σκεπτικό της γνωμάτευσης.

Πηγή: alphanews.live

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων