24/12/2020 24/12/2020 Την ώρα που κάποιοι γευόμαστε παραδοσιακές νοστιμιές στην ζεστή  θαλπωρή του σπιτιού μας ορισμένοι συνάνθρωποί μας βιώνουν την απόλυτη μοναξιά στους άδειους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Για αυτούς, ακόμη και η συνεύρεση των εννέα ατόμων του στενού οικογενειακού κύκλου αποτελεί πολυτέλεια. «Εν μέσω πανδημίας είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε τις άγιες αυτές ημέρες κάτω από άθλιες συνθήκες»...
24 Δεκεμβρίου, 2020 - 23:43

Τα Χριστούγεννα των αστέγων

Διαδώστε:
Τα Χριστούγεννα των αστέγων

Την ώρα που κάποιοι γευόμαστε παραδοσιακές νοστιμιές στην ζεστή  θαλπωρή του σπιτιού μας ορισμένοι συνάνθρωποί μας βιώνουν την απόλυτη μοναξιά στους άδειους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Για αυτούς, ακόμη και η συνεύρεση των εννέα ατόμων του στενού οικογενειακού κύκλου αποτελεί πολυτέλεια. «Εν μέσω πανδημίας είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε τις άγιες αυτές ημέρες κάτω από άθλιες συνθήκες» αναφέρουν στον φωτορεπόρτερ του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» Ραφαήλ Γεωργιάδη άνθρωποι που έχασαν τα πάντα και ξαφνικά βρέθηκαν στον δρόμο, μη έχοντας τα απαραίτητα. Για αυτούς τους ανθρώπους, βέβαια, τα Χριστούγεννα δεν διαφέρουν από τις υπόλοιπες ημέρες, αλλά δοξάζουν το μυστήριο της Βηθλεέμ και ελπίζουν πως οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν.

Η παραμονή Χριστουγέννων στην Θεσσαλονίκη δεν θυμίζει άλλες χρονιές. Η πόλη είναι άδεια.  Ωστόσο, για ακόμη μία φορά, τη γαλήνη της Άγιας νύχτας και τη φωταγωγημένη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, έρχεται να ταράξει η εικόνα των αστέγων , των ανήμπορων της ζωής. «Πρόκειται για ένα φαινόμενο που γεννά ερωτήματα για την ποιότητα του πολιτισμού μας και τη σχέση μας στη κατακόρυφη και οριζόντια διάστασή της. Αλλοιώνει και την εξιδανικευμένη εικόνα που τρέφουμε για τη κοινωνία μας και για τον ίδιο τον εαυτό μας.»

Δυστυχώς, οι εκθέσεις για τον αντίκτυπο της κρίσης COVID-19 δείχνουν ότι η οικονομική ύφεση και η απώλεια θέσεων εργασίας και εισοδημάτων ενδέχεται να αυξήσουν περαιτέρω το κόστος στέγασης και τα ποσοστά αστεγίας στην Ευρώπη, αλλά ας προσπαθήσουμε ο καθένας με τις δυνάμεις του να συνεχίσουμε το έργο του Κυρίου πάνω στη γη, το έργο αγάπης που κρατά ζωντανή την ελπίδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων