24/12/2019 19/11/2020 Σε κάποιες σκοτεινές γωνιές των πολυσύχναστων δρόμων της Θεσσαλονίκης ο φακός του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» , κατέγραψε κάποιες ανθρώπινες φιγούρες που έχασαν τα πάντα και είναι αναγκασμένοι να ζουν στον δρόμο κάτω από άθλιες συνθήκες. Για αυτούς, τα Χριστούγεννα, είναι μια δύσκολη ημέρα όπως όλες οι υπόλοιπες. Η ώρα είναι 22:00. Παραμονή Χριστουγέννων...
24 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:53
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2020 - 14:44

Τα Χριστούγεννα των αστέγων

Διαδώστε:
Τα Χριστούγεννα των αστέγων

Σε κάποιες σκοτεινές γωνιές των πολυσύχναστων δρόμων της Θεσσαλονίκης ο φακός του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» , κατέγραψε κάποιες ανθρώπινες φιγούρες που έχασαν τα πάντα και είναι αναγκασμένοι να ζουν στον δρόμο κάτω από άθλιες συνθήκες. Για αυτούς, τα Χριστούγεννα, είναι μια δύσκολη ημέρα όπως όλες οι υπόλοιπες.

Η ώρα είναι 22:00. Παραμονή Χριστουγέννων 2019 και φέτος τη γαλήνη της Αγίας νύχτας και τη φωταγωγημένη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων έρχεται τα ταράξει η εικόνα των αστέγων , των ανήμπορων της ζωής.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που γεννά ερωτήματα για την ποιότητα του πολιτισμού μας και τη σχέση μας στη κατακόρυφη και οριζόντια διάστασή της.
Αλλοιώνει και την εξιδανικευμένη εικόνα που τρέφουμε για τη κοινωνία μας και για τον ίδιο τον εαυτό μας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ , ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων