26/05/2020 26/05/2020 Με το συμβόλαιο δωρεάς που υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Κιλελέρ τακτοποιήθηκε το ζήτημα της κυριότητας του Ιερού Προσκυνήματος του Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη. Το σχετικό συμβόλαιο υπέγραψαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος και ο κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος, Δήμαρχος Κιλιλέρ. Στη σχετική έκταση που αναφέρεται στο...
26 Μαΐου, 2020 - 14:14
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2020 - 13:40

Τακτοποιήθηκε το ζήτημα της κυριότητας του Ιερού Προσκυνήματος

Διαδώστε:
Τακτοποιήθηκε το ζήτημα της κυριότητας του Ιερού Προσκυνήματος

Με το συμβόλαιο δωρεάς που υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Κιλελέρ τακτοποιήθηκε το ζήτημα της κυριότητας του Ιερού Προσκυνήματος του Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη. Το σχετικό συμβόλαιο υπέγραψαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος και ο κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος, Δήμαρχος Κιλιλέρ. Στη σχετική έκταση που αναφέρεται στο συμβόλαιο είναι κτισμένος από παλαιότατων ετών ο ομώνυμος (ισόγειος) Ιερός Ναός του Οσιομάρτυρος Νικολάου εν Βουναίνη καθώς και τα βοηθητικά αυτού κτίσματα.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι επιλύθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Κοινότητας των Βουναίνων, οριστικά και αμετάκλητα η χρόνια εκκρεμότητα που αφορούσε στην κυριότητα του ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στα όρια της τοπικής κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας καθώς και για την ειλικρινή του διάθεση να συμβάλλει στην επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την κατάληξη της εκκρεμότητας και ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους προέδρους, τέως και νυν, της κοινότητας Βουναίνων για την ειλικρινή τους συνεργασία, που οδήγησε στην τακτοποίηση της κυριότητας του Ιερού Προσκυνήματος. Τακτοποιήθηκε έτσι με την υπογραφή του συμβολαίου το ζήτημα της κυριότητος του Ιερού Προσκυνήματος και ολοκληρώθηκε πλέον η νομιμοποίησή του. Με την τελευταία αυτή ενέργεια-διαδικασία το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στην υπογραφή του συμβολαίου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ – δικηγόρος κ. Αχιλλέας Βαρδακούλης, η νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Ελισάβετ Λιμνίδου και ο συμβολαιογράφος κ. Χρήστος Τσιαμούρας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων