19/03/2021 19/03/2021 Συνεδρίασε την Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη η Διεθνής Γραμματεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, στην πρώτη συνεδρίαση του έτους 2021. Πρόεδρος της ΔΣΟ είναι ο βουλευτής της Ρωσικής Δούμας κ. Sergei Gavrilov και Γενικός Γραμματέας ο Έλληνας βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Κατά τη συνεδρίαση ανατέθηκαν καθήκοντα Ταμία (Treasurer) της ΔΣΟ στον βουλευτή Έβρου Σταύρο Κελέτση, ο οποίος...
19 Μαρτίου, 2021 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2021 - 8:54

Ταμίας της ΔΣΟ ο Εβρίτης Σταύρος Κελέτσης

Διαδώστε:
Ταμίας της ΔΣΟ ο Εβρίτης Σταύρος Κελέτσης

Συνεδρίασε την Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη η Διεθνής Γραμματεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, στην πρώτη συνεδρίαση του έτους 2021. Πρόεδρος της ΔΣΟ είναι ο βουλευτής της Ρωσικής Δούμας κ. Sergei Gavrilov και Γενικός Γραμματέας ο Έλληνας βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Κατά τη συνεδρίαση ανατέθηκαν καθήκοντα Ταμία (Treasurer) της ΔΣΟ στον βουλευτή Έβρου Σταύρο Κελέτση, ο οποίος ορίστηκε εισηγητής στις επιτροπές Οικονομικών και Διεθνούς Πολιτικής της Συνέλευσης.

Από τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ενημέρωση για την εξέλιξη του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα: «Αγία Σοφία. Οι ναοί της Σοφίας του Θεού στην ιστορία και τον κόσμο» καθώς και η Προστασία των Χριστιανικών Μνημείων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Επίσης έγινε Απολογισμός της ΔΣΟ για τον προηγούμενο χρόνο και Προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατά την παρέμβασή του ο βουλευτής Έβρου τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που ως ορθόδοξο μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έχω την τιμή να συμμετέχω στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας. Έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να εργαστώ κι εγώ μαζί σας για την υλοποίηση των στόχων της Ιδρυτικής Διακήρυξης, και της Ιδρυτικής Πράξης της Συνέλευσης.

Να συμβάλλω κι εγώ με τις ελάχιστες δυνάμεις μου, για την ανάδειξη της Ορθόδοξης Πίστης, Πρακτικής και Παράδοσης ως βασικής ενωτικής ουσίας για την συνεργασία μεταξύ σύγχρονων Κοινωνιών, Κρατών και Πολιτισμών. Ως βασικού εργαλείου υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξίας στον σύγχρονο κόσμο, με μόνο όπλο τη δύναμη της Αγάπης, όπως την διδάσκει και την βιώνει η Ορθοδοξία.

Κλείνοντας, σας προσκαλώ και θα χαρώ ιδιαίτερα – μετά το πέρας της πανδημίας που όλοι βιώνουμε, με την ελπίδα ότι αυτό θα έρθει σύντομα- να σας φιλοξενήσω και να σας περιηγήσω στον ακριτικό Έβρο, όπου εκλέγομαι, που αποτελεί την έδρα δύο ιστορικών Ιερών Μητροπόλεων, Αλεξανδρουπόλεως και Διδυμοτείχου. Να γνωρίσετε το νησί μας, τη Σαμοθράκη όπου σύμφωνα με τις Πράξεις των Αποστόλων ήταν το πρώτο Ευρωπαϊκό έδαφος στο οποίο πάτησε ο Απόστολος Παύλος πριν μεταβεί στη Νεάπολη και στους Φιλίππους όπου δίδαξε τον Χριστιανισμό. Να επισκεφτείτε το Ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας, καθολικό της Μονής της Βήρας, έδρα του Παγκοσμίου Ιδρύματος Θρακών, που χτίστηκε τον 12ο αιώνα από τον Πρίγκιπα Ισαάκιο Κομνηνό. Τη Βυζαντινή πόλη του Διδυμοτείχου, με τα πολλά Βυζαντινά και Ρωμαϊκά μνημεία, που διετέλεσε και προσωρινή έδρα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, γενέτειρα του Δούκα Ιωάννη Βατάτζη, Αυτοκράτορα με μεγάλη κοινωνική δράση και Αγίου της εκκλησίας μας. Σας περιμένουμε».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων