28/08/2019 28/08/2019 Σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μυρίνας Λήμνου για το “Ύστατο Χαίρε” στον αξέχαστο Ποιμενάρχη. Οι Μητροπολίτες που παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία είναι οι: Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ....
28 Αυγούστου, 2019 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2019 - 20:22

Το “Ύστατο Χαίρε” στον αξέχαστο Ποιμενάρχη- Η Λήμνος “αποχαιρέτησε” με έκδηλη συγκίνηση τον Μακαριστό Μητροπολίτη

Διαδώστε:
Το “Ύστατο Χαίρε” στον αξέχαστο Ποιμενάρχη- Η Λήμνος “αποχαιρέτησε” με έκδηλη συγκίνηση τον Μακαριστό Μητροπολίτη

Σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μυρίνας Λήμνου για το “Ύστατο Χαίρε” στον αξέχαστο Ποιμενάρχη.

Οι Μητροπολίτες που παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία είναι οι: Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος (Τοποτηρητής), Σύρου κ. Δωρόθεος, ενώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Αμορίου και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλαττάδων κ. Νικηφόρος. Επίσης δεκάδες κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου.

Ακόμη παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Πολιτειακής ηγεσίας, ο Αντιπροέδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρώην Υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Παντός Αιγαίου Πελάγους Ιερόθεος (Γαρύφαλλος) γεννήθηκε στην Άνδρο το 1934. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Οξφόρδη. Κληρικός χειροτονήθηκε το 1954 και -υπηρέτησε ως Πρωτοσύγγελος, Κατηχητής, Ιεροκήρυξ και Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στην Κοζάνη, στο Λονδίνο, στην Ορεστιάδα και στην Αθήνα. Διετέλεσε Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1968-1988), Μέλος Συνοδικών Επιτροπών και Επιμελητής του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου (1974-1989). Έχει συμμετάσχει σε πλείστα συνέδρια, έχει εκπροσωπήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος σε πολλές εκδηλώσεις ομόδοξων και ετερόδοξων Εκκλησιών. Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου το 1988.

ΛΗΜΝΟΣ – Νατάσα Ταραράκη

Βίντεο: Βασίλης Κρέτσης 

Τα χαρίσματα και τις αρετές του αξέχαστου Μακαριστού Ποιμενάρχη επισήμαναν, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλαττάδων κ. Νικηφόρος που εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος (Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου) και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος. Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο:

 

 

 

“Κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για τη στιγμή του Ύστατου Αποχαιρετισμού” είπε χαρακτηριστικά ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος. Δείτε το βίντεο:

Ακολουθούν τα βίντεο από την εξόδιο ακολουθία που προηγήθηκε:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λημνός αποχαιρετά τον Ποιμενάρχη της

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων