09/09/2021 09/09/2021 Tελέσθηκε την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021 στον προαύλιο χώρο της ΘΣΕΚ ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Στον Αγιασμό έδωσαν το «παρών» τους το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής και σύσσωμη η φοιτητική κοινότητα. Την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, συνεπικουρούμενος από τον Διευθυντή της Σχολής, Πρωτοπρεσβύτερο...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 18:34

Tέλεση Αγιασμού για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στη Θ.Σ.Ε.Κ

Διαδώστε:
Tέλεση Αγιασμού για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στη Θ.Σ.Ε.Κ

Tελέσθηκε την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021 στον προαύλιο χώρο της ΘΣΕΚ ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Στον Αγιασμό έδωσαν το «παρών» τους το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής και σύσσωμη η φοιτητική κοινότητα. Την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, συνεπικουρούμενος από τον Διευθυντή της Σχολής, Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Κουντούρη, τον Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του Προγράμματος Σπουδών, Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Ιωαννίδη, και ομάδα φοιτητών.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε κατά την παρελθούσα ακαδημαϊκή χρονιά λόγω της πανδημίας να υποχωρήσουν και η φετινή χρονιά να κυλήσει ομαλότερα και πιο εύρυθμα. Αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Σχολής, ο οποίος το πρωί ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο για την πρόοδο και τα επιτεύγματα της ΘΣΕΚ, υπογράμμισε ότι έκαστος φοιτητής οφείλει να συμβάλει ουσιαστικά και εποικοδομητικά στο έργο της Σχολής.

Ο Διευθυντής της Σχολής, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την έμπρακτη στήριξή του στη Σχολή τόσο από τη θέση του ως μέλος του διδακτικού προσωπικού της ΘΣΕΚ όσο και από τη θέση του ως Μητροπολίτης Κωνσταντίας, σημείωσε ότι ο αγώνας όλων πρέπει να είναι κοινός και ανιδιοτελής. Με τη σειρά του, ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι στόχος όλων πρέπει να είναι η πνευματική και θεολογική λάμπρυνση αλλά και η διακονία της ιεράς επιστήμης της θεολογίας. Όλοι οι φοιτητές, όπως ανέφερε, είναι μέλη του πληρώματος του ίδιου καραβιού, το οποίο πορεύεται με πηδαλιούχο το χέρι του Θεού και βεβαία άγκυρα την πίστη. Προορισμός του καραβιού θα πρέπει να είναι τόσο η επιστημονική θεολογική κατάρτιση όσο και η πνευματική ζωή, καθώς η θεολογία δεν είναι μόνο θεωρία αλλά καινότητα ζωής.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων