08/08/2020 08/08/2020 Ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1959 στο Αράχναιο Αργολίδος, όπου και έλαβε τα εγκύκλια γράμματα. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Ακαδημία και ακολούθως στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Ανήλθε στο πρώτο βαθμό της ιεροσύνης στις 29 Σεπτεμβρίου 1984 υπό του Μηθύμνης Χρυσοστόμου και πρεσβύτερος στις 26 Οκτωβρίου το ίδιο έτος από τους Αττικής κ....
08 Αυγούστου, 2020 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2020 - 13:37

Τελευταίος ασπασμός στον αλήστου μνήμης Πρωτοπρ. Νικόλαο Μανώλη

Διαδώστε:
Τελευταίος ασπασμός στον αλήστου μνήμης Πρωτοπρ. Νικόλαο Μανώλη

Ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1959 στο Αράχναιο Αργολίδος, όπου και έλαβε τα εγκύκλια γράμματα. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Ακαδημία και ακολούθως στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Ανήλθε στο πρώτο βαθμό της ιεροσύνης στις 29 Σεπτεμβρίου 1984 υπό του Μηθύμνης Χρυσοστόμου και πρεσβύτερος στις 26 Οκτωβρίου το ίδιο έτος από τους Αττικής κ. Δωρόθεο και Ηλιουπόλεως Θεόκλητος και έλαβε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου.

Διετέλεσε εφημέριος και προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου επί 35 έτη αναπτύξας πλούσιο ποιμαντικό, ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο.

Σήμερα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού, και στις 12 μ.μ. εψάλλη η Εξόδιος Ακολουθία και ο τελευταίος ασπασμός στον αλήστου μνήμης λευίτη της Εκκλησίας. Της Εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο οικείος Επίσκοπος Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου κ. Κύριλλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων