23/06/2021 23/06/2021 Την άρση της μασκοφορίας σε εξωτερικούς χώρους (αναστολή χρήσης μάσκας για την ακρίβεια), αλλά όχι εκεί όπου υπάρχει συγχρωτισμός και συνωστισμός, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, που μίλησε, επίσης, για διατήρηση της χρήσης μάσκας σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους ανεξαιρέτως. Αυτά από αύριο, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στις 5 το πρωί. Ακόμα,...
23 Ιουνίου, 2021 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2021 - 19:40

Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Διαδώστε:
Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Την άρση της μασκοφορίας σε εξωτερικούς χώρους (αναστολή χρήσης μάσκας για την ακρίβεια), αλλά όχι εκεί όπου υπάρχει συγχρωτισμός και συνωστισμός, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, που μίλησε, επίσης, για διατήρηση της χρήσης μάσκας σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους ανεξαιρέτως. Αυτά από αύριο, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στις 5 το πρωί.

Ακόμα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως από την Δευτέρα παύει να ισχύει και η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και ότι στην εστίαση θα επιτρέπονται έως 10 άτομα ανά τραπέζι.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Νωρίτερα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, είχε ανακοινώσει την εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων από την υποχρέωση self test. Η ίδια ανέφερε ότι συνεχίζεται η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε σήμερα, εισηγείται άρση περιοριστικών μέτρων. Ειδικότερα, μη χρήση μάσκας για όλους, σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, αλλά διατήρηση της χρήσης μάσκας σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους ανεξαιρέτως. «Η χρήση της μάσκας αποτελεί βασικό μέτρο ατομικής προστασίας», είπε, «και δεν θέλουμε να δοθεί το μήνυμα ότι πετάμε τις μάσκες».

 

Η κυρία Παπαευαγγέλου είπε, επίσης, ότι η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων μειώθηκε στα 32 έτη και αυτό οφείλεται στην κινητικότητα των νέων. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 4.100 κρούσματα και οι περισσότερες περιφέρειες είναι πράσινες.

Ένας στους 3 νοσηλευόμενους αφορά σε νέους ανθρώπους, καθώς οι ηλικιωμένοι εμβολιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Μείωση παρατηρείται και στους θανάτους άνω των 75 ετών. Όπως είπε, δίνεται έμφαση στον εμβολιασμό όλων άνω των 55 ετών, καθώς γνωρίζουμε ότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο.

Παίρνοντας τον λόγο, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι συνεχίζει να μειώνεται ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια και η πίεση στο σύστημα Υγείας εξακολουθεί να αποκλιμακώνεται σταθερά.

Κατά 17% μειώθηκαν οι νοσηλείες σε ΜΕΘ, υποχωρούν και οι νέες εισαγωγές, ενώ οι νέες διαγνώσεις καταγράφουν μείωση 40% .Σχετικά με την παρέμβαση της Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με τα αντιγονικά self-tests, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι έχουν διατεθεί περίπου 31 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες. Έχουν δηλωθεί θετικά στην covid-19 35.000 δείγματα.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στην μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού και απευθύνοντας έκκληση σε όλους να τον επισπεύσουν.

Όσον αφορά την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 520 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, ενώ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 271 άνθρωποι (63,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. Το 82,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.628 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 50 (ημερήσια μεταβολή -15,25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 59 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.595 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων