21/03/2023 22/03/2023 Για τις δύσκολες ώρες που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του, μίλησε ο πατέρας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, όταν κλήθηκε να τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία του 23χρονου γιου του, Κυπριανού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών. Μιλώντας στο “Star” ανέφερε ότι «είναι δύο ρόλοι που και συμπορεύονται και ξεχωρίζουν» και πρόσθεσε: «Ήθελε να...
21 Μαρτίου, 2023 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2023 - 1:40

Τέμπη: Ο ιερέας, πατέρας του Κυπριανού, μιλά για τα όνειρα του αδικοχαμένου γιου του

Διαδώστε:
Τέμπη: Ο ιερέας, πατέρας του Κυπριανού, μιλά για τα όνειρα του αδικοχαμένου γιου του

Για τις δύσκολες ώρες που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του, μίλησε ο πατέρας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, όταν κλήθηκε να τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία του 23χρονου γιου του, Κυπριανού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών.

Μιλώντας στο “Star” ανέφερε ότι «είναι δύο ρόλοι που και συμπορεύονται και ξεχωρίζουν» και πρόσθεσε:

«Ήθελε να πάρει τα στέφανά του από το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, που το αγαπούσε γιατί έψαλλε εκεί ο Κυπριανός, γιατί θα κάναμε βυζαντινό γάμο στις 27 Αυγούστου.»

«Ήταν 23 ετών παιδί, με όνειρα. Το να μεγαλώνεις ένα παιδί σήμερα, δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο γιος μου ονειρευόταν να κάνει τη δική του οικογένεια, ήταν αγνός. Περίμεναν το γάμο τους για να ζήσουν εν Χριστώ τα παιδιά» είπε ο πατέρας Χριστόδουλος και πρόσθεσε:

«Ήταν την Τρίτη τη νύχτα, όταν ξεκίνησε η Χριστίνα να έρθει και δεν του απαντούσε στο τηλέφωνο. Ήρθε ανήσυχη στο σπίτι να μας πει ότι του τηλεφωνώ αλλά δεν απαντά. Ηταν 12:30 το βράδυ. Έτυχε, μπήκα κι εγώ λίγο να δω και είχε δημοσιεύσει την έκρηξη. Όταν είδα την έκρηξη επείδη είχα μέσα και κάποια γεγονότα προηγουμένως και που τον έβλεπα ότι ήταν ένα παιδί με πολλή δύναμη ζωής και σύνεση λέω μέσα μου, ήταν σαν να μου μπήξαν μαχαίρι στην καρδιά μου και έτρεξε αίμα και έφυγε όλο το αίμα από μέσα μου. Από μέσα μου ήξερα ότι το παιδί έφυγε.»

Ακόμα ο πατέρας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου αναφέρθηκε και στο προφητικό όνειρο του παππού του Κυπριανού.

Mεταξύ άλλων, ο πατέρας Χριστόδουλος τόνισε πως: «Με τον τρόπο του ο Θεός, με ένα μυστικό τρόπο προετοιμάζει τον άνθρωπο. Εγω είμαι ιερέας, θάβω και μωρά, θάβω και μεσήλικες και γέρους. Πραγματικά ήταν ο εφιάλτης της ζωής μου. Είχα δει ότι δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ αν κάποιο από τα δικά μου παιδιά έφευγε από τη ζωή. Το ένιωθα, αλλά το καλλιεργούσα, έλεγα “γιατί όχι εσύ”. Όταν έφυγα από δω ήθελα να πάρω το σώμα του παιδιού μου. Ήθελα να τελέσω την κηδεία όπως προβλέπεται, να περιποιηθώ το παιδί, το λείψανο, αυτό που υπολείπεται. Γιατί ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα», σημείωσε ο πατέρας του Κυπριανού και συμπλήρωσε:

«Αφού φύγαμε από το νοσοκομείο της Λάρισας, ζήτησα να μου ανοίξουν το φέρετρο, να δω τη μορφή του Κυπριανού. Δεν ήξερα τι θα δω. Και μου άνοιξαν εκεί, απλά να δω το πρόσωπό του και μέσα μου άρχιζα να ησυχάζω, Γιατί ήταν ο Κυπριανός

«Μου σηκώθηκε η τρίχα όταν είδα τον κόσμο που είχε μαζευτεί στην κηδεία του παιδιού. Είχε ήλιο και όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία έπιασε βροχή» είπε.

Μιλώντας για τη φωτογραφία που η οικογένεια του Κυπριανού στάθηκε δίπλα από το φέρετρο του 23χρονου και χαμογελούσε, ανέφερε ότι «είναι η φωτογραφία που απεικονίζει τη “θεία παρηγορία” που νοιώθουν όλοι ότι ο Κυπριανός βρίσκεται στο Φως».

(Πηγή: briefingnews.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων