05/01/2020 05/01/2020 Μεγάλη οικολογική καταστροφή έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες. Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους.  Ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές, ενώ εκατοντάδες ιδιοκτησίες έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών. Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να σώσει το σπίτι ενός φίλου του. Η χθεσινή μέρα ήταν μια...
05 Ιανουαρίου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2020 - 14:07

Τεράστια οικολογική καταστροφή έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στην Αυστραλία – Μεγάλη κινητοποίηση από την Αρχιεπισκοπή

Διαδώστε:
Τεράστια οικολογική καταστροφή έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στην Αυστραλία – Μεγάλη κινητοποίηση από την Αρχιεπισκοπή

Μεγάλη οικολογική καταστροφή έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες. Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους. 

Ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές, ενώ εκατοντάδες ιδιοκτησίες έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών. Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να σώσει το σπίτι ενός φίλου του.

Η χθεσινή μέρα ήταν μια από τις χειρότερες ημέρες από τη στιγμή που τον Σεπτέμβρη ξεκίνησαν οι πυρκαγιές στην Αυστραλία.

“Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά”, δήλωσε η Γκλάντις Μπερετζικλιάν, η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας. “Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Αρκετά χωριά κινδυνεύουν να αφανιστούν εντελώς”.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον κάλεσε χθες σε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση, 3.000 έφεδρους του στρατού να βοηθήσουν στο έργο των πυροσβεστών.
Φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί. Εκατομμύρια τα μηνύματα συμπαράστασης στα social- media από τους followers.

Περισσότερες από 130 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, πολλές εκτός ελέγχου. Στη Βικτόρια οι αρχές διέταξαν εκκένωση περιοχών λόγω των επικίνδυνων διαστάσεων που έχουν πάρει έξι πυρκαγιές και εξέδωσαν έκτακτα δελτία για 11 άλλες, ενώ δεκάδες ακόμη μαίνονται.

Μεγάλη κινητοποίηση από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας 

Την ίδια ώρα η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε καλεί τους πιστούς να συνεισφέρουν οικονομικά όσο μπορούν, προκειμένου τα χρήματα αυτά να διατεθούν για τους εμπερίστατους αδελφούς που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα. Σήμερα σε όλους τους Ελληνορθόδοξους Ναούς θα περιαχθεί δίσκος για το σκοπό αυτό.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει σε σημείο του: 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας συμμερίζεται τον πόνο και συμπάσχει με όλους όσους έχουν πληγεί. Ωστόσο, το ξέρουμε καλά, ότι τα ευγενικά και ευαίσθητα λόγια δεν αρκούν. Πολλοί συμπατριώτες μας χρειάζονται έμπρακτη υλική βοήθεια τούτη την ώρα, αφού έχουν χάσει τα πάντα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από πυρκαγιές σε όλη σχεδόν τη χώρα. Είναι καιρός,λοιπόν, τα λόγια να γίνουν πράξη. Είναι καιρός να μετατρέψουμε τη Χριστιανική διδασκαλία σε έμπρακτη και οργανωμένη αγάπη και φιλανθρωπία για τον πλησίον.

Για τον λόγο αυτό την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, θα περιαχθεί δίσκος σε όλες τις Ελληνορθόδοξες Ενορίες της Αυστραλίας. Τα χρήματα που θα συλλεγούν από αυτό τον έρανο, θα διασφαλίσουμε ότι θα φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Παράλληλα καλούμε όλους όσους θέλουν και μπορούν – Έλληνες και μη Έλληνες, Ορθοδόξους και μη Ορθοδόξους, Χριστιανούς και μη Χριστιανούς, πιστούς και αθέους, μικρούς και μεγάλους, ακόμη και τα μικρά παιδιά και τους μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων της χώρας – να καταθέσουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό,που υπάρχει για τον συγκεκριμένο σκοπό, με τα στοιχεία:

Ελληνικός Ορθόδοξος Έρανος Πυρκαγιών
GREEK ORTHODOX ARCHDIOCESE OF AUSTRALIA
ΝΑΒ ΒΑΝΚ
BSB:082-057
ACCOUNT:616958567

Ή να κάνουν δωρεές μέσω των διαφόρων ιστοτόπων της Αρχιεπισκοπής μας, τωνενοριών και των φιλανθρωπικών οργανώσεων, προκειμένου να βοηθήσουμε τους εμπερίστατους αδελφούς μας. Όλες οι δωρεές άνω των $2 θα είναι απαλλαγμένες από φορολογία, ενώ μέσα σε σαράντα ημέρες η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα δημοσιεύσει τα ονόματα των δωρητών, τα ποσά τα οποία κατέθεσε ο καθένας, καθώς και το πώς τα χρήματα διανεμήθηκαν. Σας παρακαλώ θερμώς να προσφέρετε όσο πιο γενναιόδωρα μπορείτε.

Ακόμη,προτρέπω πατρικώς όλους τους ανθρώπους μας να μην χάνουν τις ελπίδες τους προς το Θεό.

Το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχη 

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ενημερώνεται συνεχώς για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αυστραλία. Αυτό τόνισε και στην ανακοίνωση του Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος.

Ο Παναγιώατος μάλιστα είχε αποστείλει και γράμμα συμπαθείας στις αρχές Δεκεμβρίου προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο με το οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση του.

“Μετά βαθυτάτης θλίψεως και πολλής κατ᾽ άνθρωπον οδύνης παρακολουθούντες από της Καθέδρας του Οικουμενικού Πατριαρχείου τας εξελίξεις ένεκα των καταστροφικών πυρκαϊών, αι οποίαι εξεδηλώθησαν κατά τας τελευταίας ημέρας εις την υμετέραν φιλόχριστον Επαρχίαν, σπεύδομεν δια της παρούσης ίνα εκφράσωμεν την ολοκάρδιον συμπάθειαν προς την υμετέραν λίαν αγαπητήν Ιερότητα και δι᾽ αυτής εις τον ευαγή κλήρον και τον φιλόχριστον λαόν των πληγεισών περιοχών της καθ᾽ υμάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, καταθέσωμεν δε, τόσον από μέρους της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, όσον και ημών προσωπικώς, το στοργικόν ενδιαφέρον και την βεβαίαν συμπαράστασιν ημών. Όθεν, συναλγούντες μετά της υμετέρας προσφιλεστάτης Ιερότητος, επί τη πληξάση την ευλογημένην Αυστραλίαν καταστρεπτική πυρκαϊά, και περιπτυσσόμενοι αυτήν αδελφικώς, εκφράζομεν προς υμάς πάντας, εκ του ταπεινού και μαρτυρικού Φαναρίου, θέσιν χορηγού ευψυχίας επέχοντος εν τη ιστορία κατά τας πνευματικάς δοκιμασίας και οδύνας του Γένους, το αμέριστον ενδιαφέρον και την πατρικήν στοργήν ημών, επιδαψιλεύοντες προς τον υμέτερον δοκιμαζόμενον λαόν την Πατριαρχικήν ημών ευχήν και ευλογίαν, ίνα ως τάχιστα επανέλθη η γαλήνη και η ομαλότης, ως και τάς συλλυπητηρίους ευχάς προς τους συγγενείς των θυμάτων και προς πάντας αδίκως βασανιζομένους εκ της απροσδοκήτου και σκληράς δοκιμασίας ταύτης”, τόνιζε, σε αυτό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων