06/10/2019 06/10/2019 Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος, στην Μύρινα της Λήμνου, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019, Δισαρχιερατικη Θεία Λειτουργία, συνιερουργησάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, συνευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού, Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου και με την παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και...
06 Οκτωβρίου, 2019 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2019 - 17:30

40νθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου

Διαδώστε:
40νθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος, στην Μύρινα της Λήμνου, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019, Δισαρχιερατικη Θεία Λειτουργία, συνιερουργησάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, συνευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού, Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου και με την παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και μεγάλου πλήθους πιστών, προ του πέρατος της οποίας τελέσθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου Ιεροθέου, στο οποίο προσήλθαν και άπαντες οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τον θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή της αναστάσεως του υιού της χήρας της Ναΐν, μιας κωμοπόλεως της Γαλιλαίας στους πρόποδες του όρους Θαβώρ. Περιέγραψε με ενάργεια και παραστατικότητα τη στιγμή της συνάντησης της εξοδίου πομπής του θανόντος μονογενούς υιού της χήρας της Ναΐν, της πομπής του θανάτου, με την πομπή του Ιησού, των μαθητών και των ακολουθούντων αυτούς, την πομπή της ζωής και της Ανάστασης, όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

 

 

 

Ανεφέρθη στην λύπη, που αισθάνθηκε ο Κύριος για τον πόνο της χαροκαμένης γυναίκας και την εκδήλωση της αγάπης Του προς αυτήν, ανασταίνοντας, ως Άρχων της ζωής και Δημιουργός του κόσμου τον υιό της, όπως είχε προηγουμένως αναστήσει την κόρη του Ιαείρου και θα αναστούσε προ του Πάθους Του το Λάζαρο, θέλοντας να καταδείξει ότι Αυτός είναι το αίτιο και ο σκοπός της Ιστορίας και να μας προετοιμάσει για τη δική Του Ανάσταση και τη δική μας, μετ’ Αυτού, συνανάσταση!

«Αυτή την πίστη και τη βεβαιότητα», υπογράμμισε, «ήλθαμε σήμερα εδώ να διακηρύξουμε και να επιβεβαιώσουμε, τελούντες το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του πολιού και σεβαστού Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου, ο οποίος επί 31 χρόνια εποίμανε την ακριτική αυτή Μητρόπολη. Ήρθαμε, για να παρακαλέσουμε τον Κύριο να τον αναπαύσει εν σκηναίς δικαίων και να τον καταστήσει συμπάρεδρο του Ουρανίου Θυσιαστηρίου Του, όπως ακριβως τον ανέδειξε και άξιο λειτουργό του επιγείου Θυσιαστηρίου Του.

Ήρθαμε για να ζητήσουμε τις ευχές του για τον Κλήρο και το λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και για όλους μας!»

Και εμφανώς συγκινημένος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος προσέθεσε:

«Η σκέψη μου σήμερα με γυρίζει 31 χρόνια πίσω, την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 1988, όταν λειτούργησα σ’ αυτόν το Ναό, ως νέος Διάκονος, με τον φέρελπι Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Πολυκανδριώτη, διάδοχο του Μακαριστού Ιεροθέου στη Συνοδική Επιτροπή Θείας Λατρείας, προετοιμάζοντας την ενθρόνιση του αοιδίμου Ιεροθέου, κατά την οποία γεύθηκα τη μεγάλη χαρά του λαού της Λήμνου για το νέο Ποιμενάρχη του.»

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο για την άδειά του και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία του αειμνήστου Ιεράρχου, ώστε ο Κύριος να αξιώσει όλους να συμμετάσχουν στην κοινή Ανάσταση!

 

 

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου τελέσθηκε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου Ιεροθέου, του Ανδρίου.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων