08/07/2022 08/07/2022 Του Νικόλαου Ζαΐμη Ταξίδι στη Μέση Ανατολή ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, με πρώτο σταθμό το Ισραήλ την Τετάρτη 13 Ιουλίου με την επίσκεψη να ολοκληρώνεται την Παρασκευή 15 Ιουλίου.  Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, ο κ. Μπάιντεν θα βρεθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου θα έχει...
08 Ιουλίου, 2022 - 14:57

Θα συναντηθεί με τους Αρχηγούς των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ ο Τζο Μπάιντεν;

Διαδώστε:
Θα συναντηθεί με τους Αρχηγούς των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ ο Τζο Μπάιντεν;

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Ταξίδι στη Μέση Ανατολή ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, με πρώτο σταθμό το Ισραήλ την Τετάρτη 13 Ιουλίου με την επίσκεψη να ολοκληρώνεται την Παρασκευή 15 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, ο κ. Μπάιντεν θα βρεθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Γιαΐρ Λαπίντ και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, προτού μεταβεί στη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, αυτό που παραμένει ερωτηματικό μέχρι στιγμής είναι εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τους Αρχηγούς των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ, καθώς ο ίδιος είχε εκφράσει το ενδιαφέρον για μια τέτοια συνάντηση. Αυτό, μάλιστα, είχε μεταφέρει πριν ένα μήνα στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο ο Hady Amr, Αναπληρωτής Γραμματέας Ισραηλινών-Παλαιστινιακών Υποθέσεων και Τύπου και Δημόσιας Διπλωματίας των ΗΠΑ, κατά τη συνάντηση που είχαν στην έδρα του στο Πατριαρχείο.

Αφορμή της συνάντησης τότε είχε σταθεί η συνεχιζόμενη προκλητικότητα που υφίστανται οι χριστιανοί στην Αγία Γη, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί ύστερα και από επιθέσεις και καταλήψεις ακραίων ριζοσπαστικών ομάδων. Ο κ. Amr είχε μεταφέρει τότε την ανησυχία του Προέδρου Μπάιντεν με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλος, ο οποίος έχει αναλάβει παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης για τις διώξεις, να παραθέτει αναλυτικά όλα τα προβλήματα στον Αμερικανό αξιωματούχο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Jerusalem Post μέχρι στιγμής το πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Για το αν θα υπάρξει ή όχι συνάντηση με τους Αρχηγούς των Εκκλησιών ακόμα παραμένει ερωτηματικό. Μέχρι την επίσκεψη, οψόεθα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων