18/02/2022 18/02/2022 Στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας λόγω του κορωνοϊού, αλλά και στο πώς είναι η κατάσταση της υγείας του λόγω του ιού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Πολύ σκληρός είναι και ο δείκτης των θανάτων αλλά οι θάνατοι ακολουθούν το κύμα της πίεσης που είχαμε δεχθεί στα τέλη του περασμένου έτους-αρχές του νέου που κυριαρχούσε...
18 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:45

Θάνος Πλεύρης για το Πάσχα – “Πάμε σε αποκλιμάκωση”

Διαδώστε:
Θάνος Πλεύρης για το Πάσχα –  “Πάμε σε αποκλιμάκωση”

Στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας λόγω του κορωνοϊού, αλλά και στο πώς είναι η κατάσταση της υγείας του λόγω του ιού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Πολύ σκληρός είναι και ο δείκτης των θανάτων αλλά οι θάνατοι ακολουθούν το κύμα της πίεσης που είχαμε δεχθεί στα τέλη του περασμένου έτους-αρχές του νέου που κυριαρχούσε η μετάλλαξη “Δέλτα”. Αυτή όλη η εξίσωση, μαζί με την κουβέντα με τους ειδικούς, όπως και σε όλη την Ευρώπη, δείχνει πως το επόμενο διάστημα πάμε σε μια αποκλιμάκωση, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που ξεκινούν από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, ο κ. Πλεύρης δήλωσε στην εκπομπή «Live News» στο Mega, πως «βάσει των μοντέλων που έχουμε, βλέπουμε μια σταθεροποίηση στους δείκτες», τονίζοντας πως οι δείκτες που εξετάζουν είναι εκείνος των εισαγωγών που είναι σε «ένα θετικό ισοζύγιο» και εκείνος των διασωληνωμένων.

«Στο Συμβούλιο υπουργών Υγείας υπήρχε πολύ μεγάλος προβληματισμός όλων των ειδικών από τις χώρες της ΕΕ, ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να μας απασχολεί. Υπάρχει περίπτωση να έχουμε έντονη παρουσία του στα τέλη του έτους, όταν έρθει το φθινόπωρο και ο χειμώνας», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης.

Αναφορικά με τις διακοπές του Πάσχα, ο Θάνος Πλεύρης εξήγησε πως «έχουμε δει τις εκπλήξεις του κορωνοϊού. Είμαστε συγκρατημένοι. Όλα τα μοντέλα δείχνουν ότι πάμε σε μία κανονικότητα αν η μετάλλαξη παραμείνει ως έχει».

Τέλος, για το ότι κόλλησε κορωνοϊό, ο κ. Πλεύρης εξήγησε πως «από το δωμάτιο δεν έχω βγει και ήρθε και η γυναίκα μου στο δωμάτιο, νοσεί κι εκείνη, είναι ασυμπτωματική, προσπαθούμε τα παιδιά να παραμείνουν υγιή».<p>Πηγή: <a target=”_blank”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων