21/03/2019 21/03/2019 Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, 35 μαθητές της Στ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ για να παρακολουθήσουν το νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης», το οποίο υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά η ΟΑΚ, με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως «Έτος Ερωτόκριτου». Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την...
21 Μαρτίου, 2019 - 20:15

Θέατρο Σκιών “ζωντάνεψε” τον “Ερωτόκριτο”: Το παραμύθι της Κρήτης» στην ΟΑΚ

Διαδώστε:
Θέατρο Σκιών “ζωντάνεψε” τον “Ερωτόκριτο”: Το παραμύθι της Κρήτης» στην ΟΑΚ

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, 35 μαθητές της Στ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ για να παρακολουθήσουν το νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης», το οποίο υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά η ΟΑΚ, με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως «Έτος Ερωτόκριτου».

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, για τη ζωή και το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, το ιστορικό πλαίσιο της εποχής, τη διαχρονικότητα του έργου και την επίδραση σε σημαντικούς καλλιτέχνες και ανθρώπους του πνεύματος στους οποίους λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης, καθώς και για τις πανανθρώπινες αξίες που εκείνο πρεσβεύει.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν από τον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, την ιστορία του Ερωτόκριτου από το βιβλίο «Ο πρώτος μου Κορνάρος: Ερωτόκριτος», της συγγραφέως Λίνας Σωτηροπούλου και να συζητήσουν για τη δύναμη της αγάπης και τις διαχρονικές αξίες του έργου.

Αμέσως μετά οι μαθητές παρακολούθησαν το video στο οποίο 77 καλλιτέχνες ερμηνεύουν τον Ερωτόκριτο, πρεσβεύοντας με αυτόν τον τρόπο, οικολογικά μηνύματα.

Στο τέλος, το βήμα δόθηκε στα παιδιά τα οποία παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με τη μορφή θεάτρου σκιών με φιγούρες που τα ίδια δημιούργησαν κατά το πρότυπο του αειμνήστου δασκάλου Ευγένιου Σπαθάρη.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων