25/10/2019 26/10/2019 “Θεέ του Δημητρίου βοήθησε την Θεσσαλονίκη μας, βοήθησε την Μακεδονία μας, την ελληνική Μακεδονία μας, την πατρίδα μας” δήλωσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος από την Θεσσαλονίκη και η φωνή του έσπασε από συγκίνηση σε εκείνο το σημείο του λόγου του. Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε το πρωί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Πολιούχο...
25 Οκτωβρίου, 2019 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 10:38

“Θεέ του Δημητρίου βοήθησε την Μακεδονία μας” (βίντεο)

Διαδώστε:
“Θεέ του Δημητρίου βοήθησε την Μακεδονία μας” (βίντεο)

“Θεέ του Δημητρίου βοήθησε την Θεσσαλονίκη μας, βοήθησε την Μακεδονία μας, την ελληνική Μακεδονία μας, την πατρίδα μας” δήλωσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος από την Θεσσαλονίκη και η φωνή του έσπασε από συγκίνηση σε εκείνο το σημείο του λόγου του.

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε το πρωί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο

Ο Μητρ. Σερρών στον Θείο λόγο του μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Δημητρίου τονίζοντας πως και σήμερα ο άγιος μας δείχνει πως η πίστη μας είναι ο θησαυρός της ζωής μας, τον οποίο οφείλουμε να διατηρήσουμε, ώστε να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Έκανε λόγο, επίσης, για τον καθημερινό αγώνα που απαιτείται, ώστε να διαφυλάξουμε εκτός από το δόγμα και τον χαρακτήρα μας. Κάλεσε τους πιστούς να μην δειλιάζουν στα προβλήματα, διότι «ο Χριστός στέκει δίπλα μας και οι άγιοι μας σκεπάζουν και μας οδηγούν». Ευχήθηκε, ακόμη, ο Αγιος Δημήτριος να μας δίνει δύναμη στον καθημερινό μας αγώνα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων