27/05/2020 27/05/2020 Προσκόμματα στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας προκαλούν τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώνονται σε διάφορες χώρες, με αποτέλεσμα οι Ιεράρχες να καλούνται εκ νέου να προσαρμοστούν είτε δίνοντας οδηγία να μην παρέχεται η Θεία Κοινωνία στους πιστούς, είτε με τη χρήση κουταλιών μίας χρήσης. Έτσι, μετά τη Γερμανία η έτερη Μητρόπολη του Οικουμενικού θρόνου, η Ι.Μ....
27 Μαΐου, 2020 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 15:06

ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Δεν κοινωνούν οι πιστοί σε Γερμανία και Λουξεμβούργο – Με πολλαπλά μεταλλικά κουτάλια και ραντεβού η Θεία Ευχαριστία στις ΗΠΑ

Διαδώστε:
ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Δεν κοινωνούν οι πιστοί σε Γερμανία και Λουξεμβούργο – Με πολλαπλά μεταλλικά κουτάλια και ραντεβού η Θεία Ευχαριστία στις ΗΠΑ

Προσκόμματα στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας προκαλούν τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώνονται σε διάφορες χώρες, με αποτέλεσμα οι Ιεράρχες να καλούνται εκ νέου να προσαρμοστούν είτε δίνοντας οδηγία να μην παρέχεται η Θεία Κοινωνία στους πιστούς, είτε με τη χρήση κουταλιών μίας χρήσης.

Έτσι, μετά τη Γερμανία η έτερη Μητρόπολη του Οικουμενικού θρόνου, η Ι.Μ. Βελγίου ανακοίνωσε ότι δεν θα κοινωνούν οι πιστοί στο Λουξεμβούργο.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά την έκδοση νομοθετικού διατάγματος από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου που απαγορεύει τη χρήση της ιεράς λαβίδας, “και μη έχοντας εναλλακτική λύση” δίδεται η οδηγία να μην παρέχεται η Θεία Κοινωνία κατά τη Θεία Λειτουργία στους πιστούς, αλλά να κοινωνεί μόνον ο λειτουργός ιερεύς.
“Δίδω την προσωρινή αυτή οδηγία με πόνον ψυχής και συμμεριζόμενος την λύπη που προκαλεί στα πιστά μέλη της Εκκλησίας μας. Είμαι πεπεισμένος – με τη βοήθεια του Θεού – το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε στην κανονική ζωή» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ούτε στο Λουξεμβούργο θα κοινωνούν οι πιστοί

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.

«Ενόψει του ανοίγματος των ιερών ναών στην γερμανική γερμανική επικράτεια, εκδόθηκαν Νομοθετικά Διατάγματα, τα οποία εκτός των υπολοίπων μέτρων ασφαλείας που αυτονοήτως ήδη υιοθετήσαμε, φθάνουν μέχρι του σημείου να ρυθμίζουν και τον τρόπο της Θείας Μεταλήψεως, να απαγορεύουν δηλαδή την Θεία Κοινωνία από το Άγιο Ποτήριο με την χρήση της Αγίας Λαβίδος» αναφέρεται στην εγκύκλιο και προστίθεται:

«‘Ως εκ τούτου, με βαθύ πόνο σας ενημερώνω ότι, μέχρι την παύση της ισχύος των ανωτέρω Νομοθετικών Διαταγμάτων, ενώ θα μπορούμε όλοι να εκκλησιαζόμαστε, δεν μπορούμε όμως όλοι να μεταλαμβάνουμε, παρά μόνον οι λειτουργοί ιερείς».

Δείτε επίσης την αποκλειστική συνέντευξη στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ με αφορμή την εγκύκλιο που απέστειλε προς τον κλήρο και τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ Αυγουστίνος, σύμφωνα με την οποία ενημερώνει ότι μέχρι παύσεως των νομοθετικών διαταγμάτων που ρυθμίζουν την τρόπο Θείας Μεταλήψεως, δε θα μεταλαμβάνει τον κόσμο.  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Μεταλλικά κουτάλια μιας χρήσης στις ΗΠΑ

Την επανέναρξη των Ιερών Ακολουθιών, με περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσαν και οι ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Σύμφωνα με τα μέτρα το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως θα τελείται, χρησιμοποιώντας πολλαπλά μεταλλικά κουτάλια που προορίζονται για ατομική χρήση (συμπεριλαμβανομένου του λειτουργού και άλλων κληρικών). Τα κουτάλια απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση

Όλες οι ενορίες προσφέρουν τη Θεία Κοινωνία στους πιστούς μετά τη Θεία Λειτουργία με ραντεβού μόνο. Δεν θα επιτρέπονται περισσότερα από 10 άτομα (συμπεριλαμβανομένων λειτουργών και τυχόν βοηθητικού προσωπικού) στην εκκλησία και θα ζητείται από τους πιστούς να φεύγουν αμέσως μετά τη Θεία Κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οδηγίες για τον «τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας» στην Αμερική σε μια εποχή που η πανδημία έχει αναστατώσει τον πλανήτη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων