12/11/2019 12/11/2019 Ιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ιερουργούντος του Καθηγουμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ. Στον εν λόγω ναό τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των ευσεβών χριστιανών η τίμια κάρα του Αγίου Χρυσοστόμου την οποία μετέφερε ο γέροντας Εφραίμ με την Βατοπαιδινή αδελφότητα. Στην ομιλία του ο Γέροντας...
12 Νοεμβρίου, 2019 - 10:32

Θεία Λειτουργία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου

Ιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ιερουργούντος του Καθηγουμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Στον εν λόγω ναό τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των ευσεβών χριστιανών η τίμια κάρα του Αγίου Χρυσοστόμου την οποία μετέφερε ο γέροντας Εφραίμ με την Βατοπαιδινή αδελφότητα.

Στην ομιλία του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην πνευματική σχέση του Ιωάννη Κατακουζηνού με τον Άγιο Σάββα τον Βατοπαιδινό χάρη στην οποία τιμήθηκε η Μόνη Βατοπαιδίου με την Τίμια Κάρα του Αγίου Χρυσοστόμου και του Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου.

“Είναι μεγάλο πράγμα αδελφοί μου να ποθούμε και να επιδιώκουμε τον αγιασμό μας. Ο άνθρωπος συμμετέχοντας στη θεία λειτουργία δέχεται μυστικά μηνύματα του ουρανού” και επεξήγησε το ευαγγέλιο της ημέρας. Τέλος έκλεισε το λόγο του με αναφορά στην αρετή της αυτομεμψίας η οποία διέκρινε τον Ιερό Χρυσόστομο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν αύριο ημέρα μνήμης του Αγίου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων