18/09/2020 18/09/2020 Παρά την καθυστέρηση λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, είναι επιτέλους έτοιμο το αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μνημείο, που θα τοποθετηθεί στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Πριν λίγες ημέρες έγινε και η θεμελίωσή του παρουσία του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και του προέδρου της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη. Το μνημείο τοποθετήθηκε στο προαύλιο του Ιερού...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2020 - 20:32

Θεμελιώθηκε στην Καβάλα μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Διαδώστε:
Θεμελιώθηκε στην Καβάλα μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Παρά την καθυστέρηση λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, είναι επιτέλους έτοιμο το αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μνημείο, που θα τοποθετηθεί στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Πριν λίγες ημέρες έγινε και η θεμελίωσή του παρουσία του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και του προέδρου της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη.

Το μνημείο τοποθετήθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας με πρωτοβουλία της Κοινότητας και του τοπικού συλλόγου.

Ο Γιώργος Κικώτης, που κατασκεύασε ακόμα ένα μνημείο για τον ποντιακό ελληνισμό αποκάλυψε στο pontos-news.gr πως «Αυτό το έργο αναπαριστά μια μάνα με ένα παιδί να κοιτούν μπροστά. Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να περάσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, πως η ζωή συνεχίζεται και πάντα βρίσκει το δρόμο της».

Σύμφωνα με τον ίδιο το μνημείο είναι έτοιμο στο εργαστήριό του και περιμένει να το τοποθετήσει στη βάση του. «Η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησε λίγο η όλη διαδικασία λόγω του κορωνοϊού και άλλων θεμάτων. Πιστεύω μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου να έχει αποκαλυφθεί κιόλας» συμπληρώνει ο γλύπτης.

Σε ερώτησή του pontos-news.gr για το μνημείο της Αμερικής που επρόκειτο να αποκαλυφθεί, τον περασμένο Μάιο, ο Γιώργος Κικώτης δήλωσε ότι το μνημείο αυτό τώρα ταξιδεύει προς τον προορισμό του και αναμένεται να φτάσει σε περίπου 2 μήνες. Ωστόσο λόγω της κατάστασης δεν γνωρίζει ακόμα το πότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων