09/01/2021 09/01/2021 Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στη Σμύρνη, στον Ι. Ν. Αγ. Φωτεινής, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. Κατ’ αυτάς εκκλησιάσθησαν η Ευγεν. κ. Δέσποινα Μπαλκίζα, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη, μέλη των Ελληνικών Διπλωματικής Αρχής και Στρατιωτικής Αποστολής στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη,...
09 Ιανουαρίου, 2021 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2021 - 10:20

Θεοφάνεια στη Σμύρνη

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στη Σμύρνη

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στη Σμύρνη, στον Ι. Ν. Αγ. Φωτεινής, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Κατ’ αυτάς εκκλησιάσθησαν η Ευγεν. κ. Δέσποινα Μπαλκίζα, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη, μέλη των Ελληνικών Διπλωματικής Αρχής και Στρατιωτικής Αποστολής στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, μετά των οικογενών των, ως και της Ορθοδόξου Κοινότητος.

Ο Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε και κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, την 7ην ιδίου μήνα, κατά την οποίαν εορτάστηκαν και τα Άγια Χριστούγεννα κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο, κατά την οποία εκκλησιάσθηκαν σλαυόφωνοι Ορθόδοξοι.

Κατά το εορταστικό τούτο τριήμερο ο Σεβασμιώτατος είχε συμπαραστάτες στο λειτουργικό πρόγραμμα τους Πανοσιολ. Διάκονο π. Βοσπόριο Μαγκαφά, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και Μ. Ιεροκήρυκα π. Πανάρετο Ψαραύτη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων