07/01/2023 07/01/2023 Με θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία του Διοικητού του Ναυστάθμου, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Ναυτών, πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο καθώς επίσης και κατοίκων από...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2023 - 9:55

Θεοφάνεια στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Με θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία του Διοικητού του Ναυστάθμου, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Ναυτών, πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο καθώς επίσης και κατοίκων από το νησί της Σαλαμίνας.

Στο κήρυγμα του ο Στρατιωτικός Ιερέας του ΓΕΝ -ΑΣ-ΝΣ Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ιστρατόγλου αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής με την οποία ολοκληρώνεται και η πορεία μας στο Άγιο Δωδεκαημέρου.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον προβλήτα όπου έγινε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού όπου τον ανέσυραν έξι τολμηροί άνδρες που υπηρετούν σε υπηρεσίες του Ναυστάθμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων