06/01/2020 06/01/2020 Στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να εορτάσει σήμερα τα Θεοφάνια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 10.00 το πρωί (17.00 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς. Στις 13.00 (20.00 ώρα Ελλάδας) θα παραστεί στην τελετή κατάδυσης του...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2020 - 8:51

Θεοφάνεια στις ΗΠΑ για τον πρωθυπουργό

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στις ΗΠΑ για τον πρωθυπουργό

Στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να εορτάσει σήμερα τα Θεοφάνια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 10.00 το πρωί (17.00 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς.

Στις 13.00 (20.00 ώρα Ελλάδας) θα παραστεί στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια θα έχει επαφές με ομογενείς στην ευρύτερη περιοχή.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ιδιαίτερα θερμά η κοινότητα των Ελλήνων ομογενών που ζουν σε αυτή την πόλη των ΗΠΑ.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Tarpon Springs, καθώς ακόμα και ο Ελευθέριος Βενιζέλος την περίοδο που ήρθε σε αυτή την πόλη των ΗΠΑ πριν από 98 χρόνια, δεν ήταν πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χρυσόστομο Αλαχούζο, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Gus Bilirakis και συνομίλησε με πολλούς απόδημους Έλληνες που μένουν μόνιμα στο Tarpon Springs.

Στη συνέχεια μίλησε σε εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ στην οποία συμμετείχε και η Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Οι Έλληνες που ζουν στο Tarpon Springs και την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι παρακολούθησαν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι ενώ του είπαν ότι παρακολουθούν την ένταση που υπάρχει τελευταία με την Τουρκία, ενημερώνονται για τις εξελίξεις και έγνοια τους είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε λέγοντας πως «κρατούν ζωντανές τις ρίζες μας και την κληρονομιά μας και ανανεώνουν τους δεσμούς με την μητέρα πατρίδα προωθώντας τα δίκαιά της».

«Θα είμαι δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε», τους διαβεβαίωσε και αναφέρθηκε στους προγόνους τους οι οποίοι μετανάστευσαν σε αυτή την πόλη από το τέλος του 19ου αιώνα, κυρίως από τα Δωδεκάνησα, για να εργαστούν ως σπογγαλιείς.

«Σε παλιότερους, δύσκολους καιρούς, οι προπαππούδες, οι παππούδες και οι γονείς σας άφησαν την γη που τους γέννησε, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη σε τούτη την φιλόξενη χώρα. Την αγάπησαν, αλλά δεν λησμόνησαν ποτέ την παλιά. Οι Έλληνες της Αμερικής, σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, στάθηκαν δίπλα στην Ελλάδα. Γύρισαν πίσω για να πολεμήσουν, αλλά και από εδώ την βοήθησαν υλικά και ηθικά. Δεν την ξέχασαν, όμως, ούτε στην ειρήνη. Πόσα σχολεία, νοσοκομεία και ιδρύματα δεν φέρουν την σφραγίδα των ομογενών μας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι σφουγγαράδες της περιοχής δημιούργησαν μια από τις πολυπληθέστερες και πλέον ευημερούσες ελληνικές κοινότητες των ΗΠΑ, χωρίς ποτέ να λησμονήσουν τις ρίζες τους σε νησιά όπως η Κάλυμνος και η Σύμη.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε ότι «ο Ελληνισμός πρέπει να είναι ενωμένος και ότι η πατρίδα περιμένει πολλά από εσάς» ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί, μεταξύ άλλων του Δημάρχου του Τάρπον Σπρίνγκς κ. Χ. Αλαχούζου, του Προέδρου των ΑΧΕΠΑ κ. George G. Horiates, του μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κ. Gus Bilirakis και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: D.Panagos

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων