11/09/2023 11/09/2023 Πόλεις και χωριά χωρίς ρεύμα και νερό, δρόμοι και σπίτια κατεστραμμένα, χωράφια πλημμυρισμένα και πολίτες άστεγοι, που φιλοξενούνται προσωρινά σε σχολεία και γήπεδα, είναι ο απολογισμός στην πολύπαθη Θεσσαλία, που ολοένα και δοκιμάζεται μετά από το σαρωτικό «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel την περασμένη εβδομάδα. Στο μεταξύ, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές, ώστε να ελέγξουν νερό, τρόφιμα αλλά και νεκρά ζώα, μέσα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν λοιμώδεις ασθένειες....
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 21:55

Θεσσαλία: Αποκαλύπτεται η καταστροφή – Κατέρρευσε η γέφυρα στα Τέμπη – Οι “πληγωμένοι” Ναοί

Διαδώστε:
Θεσσαλία: Αποκαλύπτεται η καταστροφή – Κατέρρευσε η γέφυρα στα Τέμπη – Οι “πληγωμένοι” Ναοί

Πόλεις και χωριά χωρίς ρεύμα και νερό, δρόμοι και σπίτια κατεστραμμένα, χωράφια πλημμυρισμένα και πολίτες άστεγοι, που φιλοξενούνται προσωρινά σε σχολεία και γήπεδα, είναι ο απολογισμός στην πολύπαθη Θεσσαλία, που ολοένα και δοκιμάζεται μετά από το σαρωτικό «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel την περασμένη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές, ώστε να ελέγξουν νερό, τρόφιμα αλλά και νεκρά ζώα, μέσα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν λοιμώδεις ασθένειες.

Καρδίτσα: Σπίτια και οικοσκευές είναι κατεστραμμένα από το νερό και τη λάσπη, καλλιέργειες παραμένουν βυθισμένες και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση. Η έντονη δυσοσμία από τα νεκρά ζώα κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Τρίκαλα: Επιστρέφουν μέρα με τη μέρα στα χωριά τους στα Τρίκαλα οι κάτοικοι, καθώς το νερό υποχωρεί. Ωστόσο, πολλά είναι τα σπίτια που δεν πλημμύρησαν, αλλά διαλύθηκαν είτε κατέρρευσαν, ενώ οι καλλιέργειες καταστράφηκαν.

Μαγνησία: Μέρα και νύχτα συνεχίζουν να δουλεύουν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Στρατού προκειμένου να δοθεί πρόσβαση στα χωριά της ανατολικής Μαγνησίας που αποκλείστηκαν λόγω ολοκληρωτικών διατομών των δρόμων που προκάλεσε η πρωτοφανής κακοκαιρία Daniel. Σε περισσότερα από 22 ορεινά αλλά και παραθαλάσσια χωριά της ανατολικής πλευράς της Μαγνησίας  έχει δοθεί ήδη πρόσβαση και αυτή την ώρα συνεχίζονται οι εργασίες προκειμένου να αποκατασταθεί και η σύνδεση με το Πουρί Πηλίου.

Λάρισα: Ο Πηνειός συνεχίζει να “φουσκώνει” και να απειλεί. Ήδη παρασύρει στο πέρασμα του, δρόμους, γέφυρες καλλιέργιες, σπίτια και εκκλησίες.

Τέμπη: Δεν άντεξε η γέφυρα στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής

Στα νερά του Πηνειού έχει βυθιστεί ένα από τα πιο θρησκευτικά τουριστικά σημεία του νομού Λάρισας την Αγία Παρασκευή Τεμπών. Τα ορμητικά νερά του Πηνειού που μαζεύτηκαν μετά τις μεγάλες βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel πλημμύρισαν και το εκκλησάκι στο οποίοι αμέτρητοι πιστοί περνούν κάθε χρόνο για να ανάψουν ένα κερί.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γιώργος Μιλιάς η στάθμη του νερού έφτασε σε μεγάλο επίπεδο εντός του ναού, ενώ στο μαγαζί που είναι λίγο πιο κάτω από την εκκλησία φαίνονται μόνο οι σκεπές. Η πεζογέφυρα που οδηγεί στο Προσκύνημα δεν άντεξε και έσπασε.

Λάρισα: “Θάφτηκε” ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, στον κόκκινο κύκλο είναι ο υπόγειος Ιερός Ναός Αγ. Αποστόλων Γιάννουλης.

Πλημμύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Δερμερλιώτισσας στον Σταυρό Φαρσάλων

Από τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν γλίτωσε ούτε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Δεμερλιώτισσας στο Σταυρό Φαρσάλων, όπου το νερό το βράδυ του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου ξεπέρασε το 1 μέτρο.

Χθες Κυριακή, όλη μέρα γίνεται απαστράγγιση των υδάτων. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα γίνει η καταγραφή των ζημιών που έχει υποστεί το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας.

Λάρισα. Ο Ιερός Ναός Αγίου Θωμά Λαρίσης μετρά τις πληγές της επόμενης ημέρας

Καθώς τα νερά αποτραβιούνται αποκαλύπτεται η καταστροφή στον Ιερό Ναό Αγ. Θωμά στην ομώνυμη συνοικία της Λάρισας που πλημμύρισε. Ο κύριος Ναός, τα γραφεία, οι χώροι των κατηχητικών, η κουζίνα, όλα με είκοσι πόντους νερού και τεράστια ποσότητα λάσπης. Ευτυχώς δεν μπήκε τίποτε στο Ιερό Βήμα.

Καρδίτσα: Πλημμύρισε η εκκλησία στον Παλαμά

Μεγάλες καταστροφές υπέστη και ο Παλαμάς Καρδίτσας από την επέλαση της κακοκαιρίας. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε η εκκλησία στον Παλαμά Καρδίτσας.

Διαβάστε επίσης:

Ι.Μ. Λαρίσης: Τραπεζικοί Λογαριασμοί ενίσχυσης υπέρ των πλημμυροπαθών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων