02/06/2023 02/06/2023 Αθώος κρίθηκε ιερέας που παραπέμφθηκε σε δίκη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και διέγερση σε ανυπακοή, το διάστημα της πρώτης «καραντίνας», τον Απρίλιο του 2020. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ιερέα που λειτουργεί σε ναό των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέληξε κατηγορούμενος έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την παρέμβαση είχε...
02 Ιουνίου, 2023 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2023 - 11:23

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε ιερέας για παράβαση μέτρων του κορωνοϊού – Είχε ανοίξει εκκλησία για τον Επιτάφιο το 2020

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε ιερέας για παράβαση μέτρων του κορωνοϊού – Είχε ανοίξει εκκλησία για τον Επιτάφιο το 2020

Αθώος κρίθηκε ιερέας που παραπέμφθηκε σε δίκη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και διέγερση σε ανυπακοή, το διάστημα της πρώτης «καραντίνας», τον Απρίλιο του 2020.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ιερέα που λειτουργεί σε ναό των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέληξε κατηγορούμενος έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Την παρέμβαση είχε προκαλέσει δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα, σύμφωνα με το οποίο ο ιερέας παραβίασε τα μέτρα την Μ. Παρασκευή, ανοίγοντας την εκκλησία και επιτρέποντας σε πιστούς να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο. Ο ίδιος φέρεται δε, κατά το δημοσίευμα (που υιοθετήθηκε στη δικογραφία), να ήταν εναντίον των μέτρων και των εμβολίων, «διχάζοντας» με το λόγο του τους πιστούς.

«Καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες μέσα στον ναό να διατηρήσουμε την ηρεμία και τη γαλήνη ανάμεσα στους πιστούς και να προστατεύσουμε την υγεία τους», είπε στην απολογία του ο ιερέας, τονίζοντας ότι το ζήτημα των εμβολίων είναι ζήτημα της ιατρικής και όχι πνευματικό.

Παράλληλα, για το ότι επέτρεψε στους πιστούς να προσκυνήσουν, είπε ότι ακολούθησε τη σχετική εγκύκλιο της Μητρόπολης στην οποία υπάγεται και το προσκύνημα διήρκησε μία ώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Φωτό: Αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων