30/03/2023 30/03/2023 Τον δικό της χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων απέκτησε η περιοχή της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας. Το Πολιτιστικό Κέντρο, με τη λειτουργία του οποίου ικανοποιείται ένα αίτημα χρόνων, εγκαινιάστηκε χτες Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνο Βαβούρα, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και...
30 Μαρτίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 16:23

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου στην οδό Μοναστηρίου

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου στην οδό Μοναστηρίου

Τον δικό της χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων απέκτησε η περιοχή της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας. Το Πολιτιστικό Κέντρο, με τη λειτουργία του οποίου ικανοποιείται ένα αίτημα χρόνων, εγκαινιάστηκε χτες Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνο Βαβούρα, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Η ισόρροπη ανάπτυξη, για την οποία εργαζόμαστε, στηρίζεται στο ίδιο ενδιαφέρον, στην ίδια φροντίδα για κάθε σημείο της πόλης μας», είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παρουσίασε το πλέγμα των παρεμβάσεων που υλοποιεί και σχεδιάζει ο Δήμος για την ανάπτυξη της περιοχής της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

«Χαίρομαι για αυτή την προσπάθεια και την πολιτιστική ευαισθησία στη σκληρή και δύσκολη περιοχή της Ξηροκρήνης», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Εδώ και χρόνια είχαμε στόχο τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου. Είμαι συγκινημένος που η Διοίκηση του Δήμου αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και σήμερα η Β΄ Δημοτική Κοινότητα έχει μια στέγη, για να μπορέσει να αναδείξει τα ήθη, τα έθιμα, τις τέχνες», επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Βαβούρας.

Στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος σημείωσε ότι «η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου στην Ξηροκρήνη αποτελεί μια ψηφίδα, μέρος της απάντησης στην πρόσκληση-πρόκληση, στην οποία οφείλουμε όλοι όσοι εκπροσωπούμε τη Θεσσαλονίκη και από όποια θέση ευθύνης έχει ο καθένας μας να ανταποκριθούμε».

Στην εκδήλωση, την οποία πλαισίωσαν με τραγούδια τα παιδιά του 63ου Δημοτικού Σχολείου, παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.ά.

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας διαμορφώθηκε στον πρώτο όροφο στο κτίριο της οδού Μοναστηρίου 93.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων