05/10/2020 05/10/2020 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Με την ακολουθία του αγιασμού ξεκίνησαν οι πνευματικές συνάξεις και ποιμαντικές δράσεις του Ιερού ναού αγ. Γεωργίου Πανοράματος για τη φετινή ιεραποστολική χρονιά. Τον αγιασμό τέλεσε ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρ. Αλέξιος Παπαστεργίου, ο οποίος και ανήγγειλε το πρόγραμμα των ιερών συνάξεων, τονίζοντας την σημασία της μετάνοιας «για να έρθουν καλύτερες μέρες», όπως...
05 Οκτωβρίου, 2020 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2020 - 21:39

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέα χρονιά με ομιλία για τον Άγιο Αμφιλόχιο

Διαδώστε:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέα χρονιά με ομιλία για τον Άγιο Αμφιλόχιο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Με την ακολουθία του αγιασμού ξεκίνησαν οι πνευματικές συνάξεις και ποιμαντικές δράσεις του Ιερού ναού αγ. Γεωργίου Πανοράματος για τη φετινή ιεραποστολική χρονιά.

Τον αγιασμό τέλεσε ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρ. Αλέξιος Παπαστεργίου, ο οποίος και ανήγγειλε το πρόγραμμα των ιερών συνάξεων, τονίζοντας την σημασία της μετάνοιας «για να έρθουν καλύτερες μέρες», όπως ανέφερε. Ακολούθησε η πρώτη ομιλία για τη φετινή εκκλησιαστική χρονιά από τον π. Ιερεμία Γεωργαλή πρώην αδελφού της ιεράς Μονής Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, με θέμα: «Ο Άγιος Αμφιλόχιος της Πάτμου πνευματικός και ιεραπόστολος», ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στον ένθεο βίο και την αγιασμένη μορφή του οσίου Αμφιλοχίου, ιδιαιτέρως δε για την πνευματική του σύνδεση με τον αγ. Νεκτάριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων