30/12/2021 30/12/2021 Τεράστιες ουρές σχηματίζουν οι πολίτες που σπεύδουν να υποβληθούν σε rapid test, μετά την εκτίναξη των ημερήσιων κρουσμάτων. Τους κινδύνους που εγκυμονεί η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον, τονίζουν οι επιστήμονες. Σταθερή είναι η αυξητική τάση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ασφυκτική είναι η πίεση στις ΜΕΘ. Στο ΑΧΕΠΑ, 8 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός...
30 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2021 - 16:30

Θεσσαλονίκη: Ουρές πολιτών για rapid test μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Ουρές πολιτών για rapid test μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων

Τεράστιες ουρές σχηματίζουν οι πολίτες που σπεύδουν να υποβληθούν σε rapid test, μετά την εκτίναξη των ημερήσιων κρουσμάτων. Τους κινδύνους που εγκυμονεί η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον, τονίζουν οι επιστήμονες.

Σταθερή είναι η αυξητική τάση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ασφυκτική είναι η πίεση στις ΜΕΘ. Στο ΑΧΕΠΑ, 8 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σαράντα ήταν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στην εφημερία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου 12 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, μεγάλες είναι οι ουρές στα σημεία, όπου διενεργούνται rapid tests.

Η υψηλή θετικότητα των τελευταίων ημερών, καταγράφεται εδώ και μία εβδομάδα από τα rapid tests, στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των 15 νοσοκομείων που χορηγούν μονοκλωνικά αντισώματα, έχει επιλεγεί το Μποδοσάκειο, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να δέχεται ασθενείς στον ανεξάρτητο και απομονωμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί.

Η νέα αυστηρότερη δέσμη μέτρων θα ισχύσει, σε πρώτη φάση, έως τις 16 Ιανουαρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων