06/01/2024 06/01/2024 Ένας 20χρονος φοιτητής και ένας από τους άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά αντίστοιχα. Ο Στέργιος Παγωνίδης φοιτητής 20 ετών ήταν αυτός, που έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό, στην Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια, και με πρωτοβουλία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου...
06 Ιανουαρίου, 2024 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2024 - 14:57

Θεσσαλονίκη – Πειραιάς: 20χρονος φοιτητής και “Βατραχάνθρωπος” έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη – Πειραιάς: 20χρονος φοιτητής και “Βατραχάνθρωπος” έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό (ΦΩΤΟ)

Ένας 20χρονος φοιτητής και ένας από τους άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά αντίστοιχα.

Ο Στέργιος Παγωνίδης φοιτητής 20 ετών ήταν αυτός, που έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό, στην Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια, και με πρωτοβουλία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, η τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε στην Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με μια μεγαλειώδης λιτανεία που συμμετείχαν ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ο Καθεδρικός ναός της Του Θεού Σοφίας και ο Ιερός ναός Αγίου Μηνά.

Φωτογραφίες Ραφαήλ Γεωργιάδης:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και στο πρώτο μεγάλο λιμάνι της χώρας τον Πειραιά, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Στις 11:00 το πρωί, στον προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, έγινε η τελετή Αγιασμού των υδάτων ενώ ένας από τους άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων έπιασε τον Σταυρό.

Φωτογραφίες Μιχάλης καραγιαννης / EUROKINISSI:

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: “Με το φως του Χριστού να διώχνετε κάθε σκοτάδι από τη ζωή σας” (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων