24/09/2020 24/09/2020 Θέρμη υποδοχή επεφύλαξαν οι Ιμβριοι της Θεσσαλονίκης στο Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, σήμερα, το απόγευμα, 24 Σεπτεμβρίου, στη κεντρική αίθουσα της Ένωσης Ιμβρίων Μακεδονίας Θράκης «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος». Τον Σεβ. υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Παύλος Σταματίδης με τον Γεν. Γραμματέα Γεώργιο Χριστοφορίδη, οι οποίοι και προσεφωνησαν τον Ποιμενάρχη τους στην σεμνή...
24 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2020 - 20:51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Για το όνειρο να μην πεθάνει η Ίμβρος

Διαδώστε:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Για το όνειρο να μην πεθάνει η Ίμβρος

Θέρμη υποδοχή επεφύλαξαν οι Ιμβριοι της Θεσσαλονίκης στο Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, σήμερα, το απόγευμα, 24 Σεπτεμβρίου, στη κεντρική αίθουσα της Ένωσης Ιμβρίων Μακεδονίας Θράκης «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Τον Σεβ. υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Παύλος Σταματίδης με τον Γεν. Γραμματέα Γεώργιο Χριστοφορίδη, οι οποίοι και προσεφωνησαν τον Ποιμενάρχη τους στην σεμνή εκδήλωση που ακολούθησε. Στην προσφώνηση του, ο Πρόεδρος τόνισε το γεγονός της λειτουργίας του σχολείου στο νησί το οποίο αριθμεί 59 μαθητές, κομίζοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το παρόν και μέλλον της Ίμβρου.

Ακολούθησε ομιλία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, ο οποίος αναφέρθηκε στον μακροβιότερο Ίμβριο Πατριάρχη και στο όνειρό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολμαίου, να μην πεθάνει η Ίμβρος. Μίλησε, επίσης, για την πρόσφατη εθιμοτυπική επισκεψή του στην Ελλάδα και στις αρχές της πατρίδας, στους οποίους μετέφερε τον παλμό και τον έντιμο και πατριωτικό αγώνα των Ιμβρίων. «Η Ενθρόνιση μου έγινε στις καρδιές σας, και αυτή είναι η καλύτερη Ενθρόνιση» τόνισε και έκλεισε τον λόγο του.

Ακολούθησε κέρασμα στο εντευκτήριο της Ένωσης, όπου είχαν την ευκαιρία οι Ιμβριώτες να συνομιλήσουν και να χαρούν τον Επίσκοπό τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρακάτω, το δώρο των Ιμβρίων στην Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου:

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων