12/11/2019 12/11/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ετελέσθη η ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, στον ομώνυμο Ιερό ναό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου. Συγχοροστάτησαν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, κ Ιωάννης, και ο Σεβ....
12 Νοεμβρίου, 2019 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2019 - 22:56

Η Θεσσαλονίκη εορτάζει τον Άγιον Ιωάννη τον Χρυσόστομο

Διαδώστε:
Η Θεσσαλονίκη εορτάζει τον Άγιον Ιωάννη τον Χρυσόστομο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ετελέσθη η ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, στον ομώνυμο Ιερό ναό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου. Συγχοροστάτησαν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, κ Ιωάννης, και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών, κ. Δαυίδ. Συμπροσευχήθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ο Καθηγούμενος της Ι. Μ Μ. Β. Γέροντας Εφραίμ και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου από την συμπρωτεύουσα κατέφθασε με αμείωτη ένταση, ώστε να τιμήσει την Μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και να προσκυνήσει την χαριτόβρυτον Τιμία Κάρα του, προερχομένη εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ – Η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων