24/03/2020 24/03/2020 Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και δείχνει έναν Ιμάμη να προσεύχεται μέσα στην Αγιά Σοφιά Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως για πρώτη φορά μετά από 89 χρόνια ακούστηκε το κάλεσμα μουσουλμανικής προσευχής εντός της Αγιά Σοφίας, στο πλαίσιο ηχογραφήσεων “για να δοκιμαστεί η ακουστική της” Την ίδια ώρα η γνωστή ισλαμική...
24 Μαρτίου, 2020 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2020 - 12:23

Θλίψη: Ιμάμης “προσεύχεται” μέσα στην Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Θλίψη: Ιμάμης “προσεύχεται” μέσα στην Αγιά Σοφιά

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και δείχνει έναν Ιμάμη να προσεύχεται μέσα στην Αγιά Σοφιά

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως για πρώτη φορά μετά από 89 χρόνια ακούστηκε το κάλεσμα μουσουλμανικής προσευχής εντός της Αγιά Σοφίας, στο πλαίσιο ηχογραφήσεων “για να δοκιμαστεί η ακουστική της”

Την ίδια ώρα η γνωστή ισλαμική οργάνωση “Ένωση Νέων Ανατολίας” καλεί και πάλι σε μουσουλμανική προσευχή έξω από την Αγία Σοφία στα τέλη Μαϊου.
Στις σχετικές αφίσες που κυκλοφορούν, η οργάνωση δίνει στη συγκεκριμένη εκδήλωση τον τίτλο «Προσευχή του Πορθητή στην Αγία Σοφία», απεικονίζοντας παράλληλα το Μωάμεθ το Πορθητή πάνω σε άλογο και από κάτω την Αγία Σοφία.
Στην αφίσα υπάρχει μάλιστα και προτροπή προς τους πιστούς «πάρε το χαλάκι σου και το πιάτο σου και έλα», εννοώντας το ειδικό χαλάκι πάνω στο οποίο προσεύχονται οι μουσουλμάνοι, καθώς και ένα πιάτο για να βάλουν το φαγητό τους μετά την προσευχή, πριν ξημερώσει και ξεκινήσει πάλι η νηστεία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων