22/10/2019 22/10/2019 Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Βασίλης Χάδος- Ραφαήλ Γεωργιάδης Την Σκήτη του Προφήτου Ηλιού της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος επισκέφθηκε  ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Τον υποδέχτηκε ο Καθηγούμενος της Ι  .Μ. Παντοκράτορος Αρχιμ. Γαβριήλ και ο Δικαίος της Σκήτης Ιερομόναχος Ιωακείμ. Στο Καθολικό εψάλη Δοξολογία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Καθολικό της Σκήτης είναι από τα μεγαλύτερα και επιβλητικότερα του Αγίου...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2019 - 14:17

“Θλίβομαι όταν επισκέπτομαι τη Χάλκη”

Διαδώστε:
“Θλίβομαι όταν επισκέπτομαι τη Χάλκη”

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Βασίλης Χάδος- Ραφαήλ Γεωργιάδης

Την Σκήτη του Προφήτου Ηλιού της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος επισκέφθηκε  ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Τον υποδέχτηκε ο Καθηγούμενος της Ι  .Μ. Παντοκράτορος Αρχιμ. Γαβριήλ και ο Δικαίος της Σκήτης Ιερομόναχος Ιωακείμ. Στο Καθολικό εψάλη Δοξολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Καθολικό της Σκήτης είναι από τα μεγαλύτερα και επιβλητικότερα του Αγίου Όρους.

Στον Πατριάρχη προσφέρθηκε μια πρωτότυπη εικόνα με τον Αγ. Βαρθολομαίο Ένθρονο.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Δίκαιος της Σκήτης Αρχιμ. Ιωακείμ ο οποίος θύμισε στον Πατριάρχη τα χρόνια μαθητείας τους στη Θεολογική Σχολή στη Χάλκη. Στην αντιφώνηση του ο πατριάρχης μίλησε για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και είπε “θλίβομαι βαθύτατα όταν επισκέπτομαι τη Χάλκη και να βλέπω όλα σιωπηλά” εντείνω όσο μπορώ τας προσπαθείας μου για την επαναλειτουργία της Χάλκης.

“Εύχεσθαι δια το ιερόν κέντρον της Ορθοδοξίας για να εκπληρώνει την αποστολή του” κατέληξε το λόγο του ο Πατριάρχης και προσέφερε Κανδήλα για το ναό

Στο τέλος μοιράστηκε σε όλους αντίγραφο της Παναγίας της Σκολαρικού, Εικόνας που βρίσκεται στο Οικ. Πατριαρχείο από το 1902 όταν τη δώρησε στον τότε Οικ. Πατριάρχη Ιωακείμ τον Γ’ τον Μεγαλοπρεπή, ο Αγ. Γαβριήλ ο Δίκαιος για τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Καθολικού της Σκήτης.

 

Νωρίτερα, αναμένοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων