11/08/2019 11/08/2019 Την τελευταία του «πτήση» στους αιθέρες έκανε σήμερα ο Σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Νεκτάριος Σαμαράς. Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στο Σταυρό Θεσσαλονίκης η κηδεία του 48χρονου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Νεκτάριου Σαμαρά που έδινε μάχη επί δύο μήνες για να κρατηθεί στη ζωή μετά από τροχαίο ατύχημα....
11 Αυγούστου, 2019 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2019 - 19:23

Θρήνος στην κηδεία του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας

Διαδώστε:
Θρήνος στην κηδεία του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας

Την τελευταία του «πτήση» στους αιθέρες έκανε σήμερα ο Σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Νεκτάριος Σαμαράς.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στο Σταυρό Θεσσαλονίκης η κηδεία του 48χρονου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Νεκτάριου Σαμαρά που έδινε μάχη επί δύο μήνες για να κρατηθεί στη ζωή μετά από τροχαίο ατύχημα.

Τη νεκρώσιμο ακολουθία τέλεσε ο οικείος ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία. Τραγικές φιγούρες τα 4 ανήλικα παιδιά, η σύζυγος, τα αδέρφια και οι γονείς του.

Ήταν πολυβραβευμένος (και διεθνώς στους 5 καλύτερους) πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από νωρίς το πρωί η σωρός του βρισκόταν στον Ιερό Ναό. Φίλοι και συνάδελφοι του Σμήναρχου έσπευσαν να συλλυπηθούν την οικογένεια εκφράζοντας τα καλύτερα λόγια για εκείνον, ενώ αντί στεφάνων η οικογένεια ζήτησε τα χρήματα να δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Συγκλονίζει η αδελφή του

Η πολυαγαπημένη αδελφή του Σμηναγού Νεκτάριου Σαμαρά που έχασε τη μάχη για τη ζωή του, προχέες, σε νοσοκομείο των Αθηνών συγκλονίζει.

Ο αδελφός της, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά από τροχαίο, όπως προαναφέρθηκε, υπέκυψε στα τραύματά του.

Άφησε πίσω του οικογένεια με τέσσερα παιδιά κι ενώ έδινε μάχες στους αιθέρες χάθηκε στην άσφαλτο.

Σε ανάρτηση της η Νανά Σαμαρά αναφέρει:

«Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη που δίνετε στον αδελφό μου, να φωτίζει το δρόμο του σε αυτό το ταξίδι. Ας μας προστατεύει όλους μας, από τον ουρανό, όπως έκανε πάντα».

Ο 48 χρόνος πολυβραβευμένος πιλότος ανήκε στους πέντε καλύτερους διεθνώς.

Η πολεμική αεροπορία θρηνεί τον «γητευτή» των αιθέρων

Είναι μία μεγάλη απώλεια για την Πολεμική Αεροπορία η οποία θρηνεί τον πιλότο με τα εκφραστικά μάτια. Πρόκειται για τον Σμήναρχο Νεκτάριο Σαμαρά γιο κληρικού, ο οποίος σε ηλικία 48 ετών έχασε την άνιση μάχη για τη ζωή του, ενώ από σήμερα θα βρίσκεται στους ουρανούς που πάντα ανήκε.

Ήταν ένας από τους πέντε καλύτερους πιλότους διεθνώς της πολεμικής αεροπορίας όπως ανακοίνωσε η ίδια η πολεμική αεροπορία λίγα λεπτά μετά την εκδημία του.

Ο πολυβραβευμένος Σμήναρχος είχε πετάξει στις πιο δύσκολες αποστολές, υπήρξε πιστός στον Θεό μέχρι και την τελευταία του στιγμή και δεν αγκομάχησε ποτέ. Όπως τον εμπιστευόταν στις αποστολές στους αιθέρες τον εμπιστευόταν και για αυτό το αιώνιο ταξίδι του, είπαν πολύ που τον ήξεραν.

Ο 48χρονος σμήναρχος Νεκτάριος Σαμαράς έδινε επί δυο μήνες μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο 251 ΓΝΑ, μετά από τροχαίο ατύχημα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έτσι άφησε πίσω του τέσσερα ορφανά παιδιά και βύθισε στο πένθος την οικογένειά και την Πολεμική Αεροπορία. Την τραγική κατάληξη δημοσιοποίησε ο φίλος του δημοσιογράφος Νεκτάριος Βακάλης: «Μόλις πληροφορήθηκα για το θάνατο του συνονόματου συμπατριώτη μου, σμήναρχου Νεκτάριου Σαμαρά, ο οποίος ήταν πολυβραβευμένος (και διεθνώς στους 5 καλύτερους) πιλότος της πολεμικής μας αεροπορίας. Ο μόλις 48χρονος Νεκτάριος Σαμαράς έδωσε άνιση μάχη για τη ζωή του, το τελευταίο διάστημα. αλλά σήμερα, θα συνεχίσει να “μάχεται” στους ουρανούς, εκεί που πάντα ανήκε… Καλό αγνάντεμα στα από δω και από κει παράλια, και έχε μας πάντα στο νου σου… Νεκτάριος Βακάλης».

Φίλοι και συναδέλφοι του Σμήναρχου έσπευσαν να συλλυπηθούν την οικογένεια εκφράζοντας τα καλύτερα λόγια για εκείνον, ενώ αντί Στεφάνων η οικογένεια ζήτησε τα χρήματα να δωθούν στην Κιβωτό του κόσμου. Δείτε τη συγκινητική δημοσίευση της πολεμικής αεροπορίας:

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων